8 Mart 2009 Pazar

MEVLİT KANDİLİ VE KUTLU DOĞUM HAFTASI

Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gece, Mevlüd Kandili‘dir.
2009 yılı için bu tarih 8 Mart‘ı 9 Mart‘a bağlayan gece, yani Pazar gecesi‘ni Pazartesi gesesi‘ne bağlayan gecedir.
Hepimizin Kandili Mübarek Olsun, ALLAH (C.C) bu gece yapacağımız ibadet ve dualarımızı kabul eylesin. Bizleri bu gecenin feyzinden ve sevaplarından yararlanan kullarından eylesin.
ALLAH (C.C) hepimizi Peygamber Efendimiz‘in yolundan gidenlerden ve Peygamber Efendimiz‘in şefaatine nail olanlardan eylesin.

O’nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti.Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O’na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.Mevlid Kandili HakkındaBu gece, müslümanlar arasında yüzyılllardan beri büyük bir coşku ile kutlanmakta, Sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır. Büyük Türk Alimi Süleyman Çelebi tarafından yazılan ve asıl adı “Vesiletün’necat” olan mevlid kitabı O’nun doğumunu, üstünlüğünü ve mucizelerini en güzel bir şekilde dile getiren değerli bir eserdir.
Peygamberimizin doğum yıldönümlerinde okunan mevlidleri saygı ile dinlemek, O’nun mübarek ruhuna salât ve selâm okumak hiç şüphesiz büyük milletimizin Sevgili Peygamberimize olan engin sevgi ve bağlılığının bir ifadesidir.
Bununla beraber, O’nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O’nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz.
Mevlid Gecesi Yapılabilecek ibadetler, okunabilecak dualar:
Bu güzel günde ve haftada Peygamber Efendimiz Hz. MUHAMMED (S.A.V.)’e bol bol salavat-ı şerif okuyabiliriz.
Salavat-ı Şerif : Allahümme Salli Ala Seyyidine Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed.
Bu gece yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim‘i her zamankinden daha fazla okumalıyız.
Bu gece mümkünse vakit namazlarımızı camilerde kılmaya özen göstermeliyiz. Hem cami ve cemaat sevabından yararlanmalı hemde diğer müslüman kardeşlerimizle bütünleşmeli, kandilini tebrik etmeliyiz.
Bu gece Tesbih Namazı kılabiliriz, eğer ki yatsı namazı için camiye gidersek ve gittiğimiz camide tesbih namazı kılınacaksa tesbih namazını da cemaatle beraber idrak etmiş oluruz.
(alıntıdır)

8 yorum:

  1. Kandiliniz mubarek olsun,bütün dualar kabul olsun bu mubarek günde.Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. kandiliniz mübarek olsun hayılar getirsin inşallah

    YanıtlaSil
  3. Borçlarimizdan, ceza ve günahlarimizdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bagislayandir, unutmayalim.. Eller semaya kalkip, yürekler bir atinca bu gece, gözler sevinç yaslariyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualariniz kabul olsun!

    YanıtlaSil
  4. FARKINDA OLMALI İNSAN...
    BİR DAMLA SUDAN YARTILDIĞINI FARKETMELİ...

    ANNE KARNINA SIĞARKEN DÜNYAYA NEDEN SIĞMADIĞINI VE SONUNDA BİR METRE KARELİK YERE NASIL SIĞMAK ZORUNDA KALACAĞINI FARKETMELİ...
    HENÜZ BEBEKKEN DÜNYA BENİM DERCESİNE AVUÇLARININ SIMSIKI KAPALI OLDUĞUNU,ÖLÜRKEN AYNI AVUÇLARIN HERŞEYİ BIRAKIP GİDİYORUM İŞTE DERCESİNE APACIK OLDUĞUNU FARKETMELİ VE ONA GÖRE YAŞAMALI.
    EFENDİMİZİN ŞEFATİNE NAİL OLMAK DİLEĞİYLE.KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.

    YanıtlaSil
  5. Kandiliniz ve gününüz mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  6. KANDİLİN VE KADINLAR GÜNÜN KUTLU OLSUN.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. canım hoşgeldin aramıza inaşallah işlerini halletmişsindir geçmiş kandilini kutlarım

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))