10 Mart 2009 Salı

BANYOLU BÖREK



Bu böreği sevgili anneciğim yapar bizde her gittiğimizde zevkle yerdik.Sonra baktım ki olacak gibi değil bende deneyeyim dedim.Yapabiliyormuşum evet başardım oldu işte bu:)
Hepinize tavsiye ederim ,yapınca memmun kalacağınızı düşünüyorum.
Yapılışı kolay yemesi hhhhhhııııııııımmmm harika..Çıtır çıtır....
malzemeler:
- 3 tane yufka
-1 kase peynir
- 2-3 yemek kaşığı lor yada çökelek
- 1demet maydanoz
-125gr tereyağ veya margarin
-1 taneYumurta
-susam,çörek otu
-soğuk su
Yapılışı: Yağımızı eritiyoruz  çok ısıtmadan ılık olacak .Yufkanın yarısını yağlıyoruz ve yağlamadığımız kısmı üzerine katlıyoruz.Sonrada siğara böreği sarmak için hazırladığımız şekilde üçgen olarak kesiyoruz.Yani lafın kısası saracağımız yufkalar 2 katlı üçgen olacak köşesine peynirli karışımı koyarak çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz.Sarma işlemi bittikten sonra böreklerimizi soğuk su dolu kapta 1-2 dakika bekletiyoruz Suyunu alması için bir gazeteye yada kağıt havlunun üzerine bırakıyoruz.daha sonra tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürüp susam yada çörek otu ekliyoruz. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Benim böreğin içinden maydanozlar firar etti. A unutmadan börekleri çok büyük yapmamanızda fayda var.Küçük olunca daha güzel oluyor.Çünkü pişerken bayağı bir şişiyorlar. Sonra sulak arazi de yetişmiş gibi olurlar benden söylemesi..

Not:Ben böreklerimizi genelde köy peyniri ile yaparım köy peyniri daha yağlı ve lezzetlidir.Ama böreğin içinde köy peyniri yağlı olduğu için kaşar peynir gibi eriyor soğuyunca sertleşiyor.Bunu önlemek için yaptığım böreklere genellikle bir avuç kadra çökelek yada lor ekleriç iç harcına:))

23 yorum:

  1. eline sağlık.eskiden bir aralar ben de yapardım bu börekten.nefis olmuşlar...

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok sık yaparım,nefis olur:)
    Ellerine sağlık canımmm:)

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık bazen bende yapıyorum çok yumuşacık puf puf bir börek oluyor

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Ben bu böreği çok severim.Çok hafif olduğu için.
    SEvgiler.

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık.
    çok severim ve başım sıkıştığında hemen müracaat ederim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik canim. Bu yapilis seklini hic bilmiyordum. Denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  8. nurlamutfagadair11 Mart 2009 22:45

    Canım çok güzel olmuş ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ELLERINE SAGLIK CANIM COK GUZEL GORUNUYORLAR.

    YanıtlaSil
  10. cANIM BİLİRİM NE LEZZETLİDİR..
    OLSADA YESEM AYOL:)))

    YanıtlaSil
  11. MERHABA CANIM ZİYARETİNE GELDİM SEVGİLERİMİ BIRAKIYORUM :))
    BU BANYOLU BÖREĞİ GÜN ARKADAŞLARIMIZ YAPIYORDU GERÇEKTEN HARİKA OLUYOR:))

    YanıtlaSil
  12. miss gibi börekler ellerine sağlık canım ..

    YanıtlaSil
  13. üffff ne de güzel kabarmışlar eline sağlık canım gerçekten çok lezzetli görünüyorlar

    YanıtlaSil
  14. Ne eski bir tariftir :))
    vede ne MUCİZE sonuçları çıkartır ortaya..
    afiyet olsun cnm.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Bende bu böreği çok seviyorum anneannem çok sık yapar bizde çıtır çıtır yeriz.Seninde ellerine sağlık harika olmuşlar.

    YanıtlaSil
  16. hıııııım :P yapımı hem kolay hemde leziz, denemek lazım
    ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık.
    Çok güzel görünüyor.
    İyi hafta sonları.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. cok güzel olmuslar. ellerine saglik. cayin yaninda ne iyi gider. sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Neşecim bayıldım ben bu dobidik böreklere. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  21. bunu görmemişim ve çok ilginç buldum harika bayıldım mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil
  22. Bu böreği sigara böreği gibi sarıp gül böreği gibi katlarsanız, daha küçük ve güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))