Bu böreği sevgili anneciğim yapar bizde her gittiğimizde zevkle yerdik.Sonra baktım ki olacak gibi değil bende deneyeyim dedim.Yapabiliyormuşum evet başardım oldu işte bu:)
Hepinize tavsiye ederim ,yapınca memmun kalacağınızı düşünüyorum.
Yapılışı kolay yemesi hhhhhhııııııııımmmm harika..Çıtır çıtır....
malzemeler:
- 3 tane yufka-1 kase peynir
- 2-3 yemek kaşığı lor yada çökelek
- 1demet maydanoz
-125gr tereyağ veya margarin
-1 taneYumurta
-susam,çörek otu
-soğuk su
Yapılışı: Yağımızı eritiyoruz çok ısıtmadan ılık olacak .Yufkanın yarısını yağlıyoruz ve yağlamadığımız kısmı üzerine katlıyoruz.Sonrada siğara böreği sarmak için hazırladığımız şekilde üçgen olarak kesiyoruz.Yani lafın kısası saracağımız yufkalar 2 katlı üçgen olacak köşesine peynirli karışımı koyarak çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz.Sarma işlemi bittikten sonra böreklerimizi soğuk su dolu kapta 1-2 dakika bekletiyoruz Suyunu alması için bir gazeteye yada kağıt havlunun üzerine bırakıyoruz.daha sonra tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürüp susam yada çörek otu ekliyoruz. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Benim böreğin içinden maydanozlar firar etti. A unutmadan börekleri çok büyük yapmamanızda fayda var.Küçük olunca daha güzel oluyor.Çünkü pişerken bayağı bir şişiyorlar. Sonra sulak arazi de yetişmiş gibi olurlar benden söylemesi..
Not:Ben böreklerimizi genelde köy peyniri ile yaparım köy peyniri daha yağlı ve lezzetlidir.Ama böreğin içinde köy peyniri yağlı olduğu için kaşar peynir gibi eriyor soğuyunca sertleşiyor.Bunu önlemek için yaptığım böreklere genellikle bir avuç kadra çökelek yada lor ekleriç iç harcına:))
-Köy peyniri tuzludur. Köy peynirinin tuzunu almak için böreğimizi yapmadan önce peyniri 2-3 saat suda bekletin
eline sağlık.eskiden bir aralar ben de yapardım bu börekten.nefis olmuşlar...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilBen de çok sık yaparım,nefis olur:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canımmm:)
eline sağlık bazen bende yapıyorum çok yumuşacık puf puf bir börek oluyor
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Ben bu böreği çok severim.Çok hafif olduğu için.
YanıtlaSilSEvgiler.
ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilelinize sağlık.
YanıtlaSilçok severim ve başım sıkıştığında hemen müracaat ederim.
sevgiler...
Ellerine saglik canim. Bu yapilis seklini hic bilmiyordum. Denemeliyim :)
YanıtlaSilCanım çok güzel olmuş ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun.Sevgiler...
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK CANIM COK GUZEL GORUNUYORLAR.
YanıtlaSilcANIM BİLİRİM NE LEZZETLİDİR..
YanıtlaSilOLSADA YESEM AYOL:)))
MERHABA CANIM ZİYARETİNE GELDİM SEVGİLERİMİ BIRAKIYORUM :))
YanıtlaSilBU BANYOLU BÖREĞİ GÜN ARKADAŞLARIMIZ YAPIYORDU GERÇEKTEN HARİKA OLUYOR:))
miss gibi börekler ellerine sağlık canım ..
YanıtlaSilüffff ne de güzel kabarmışlar eline sağlık canım gerçekten çok lezzetli görünüyorlar
YanıtlaSilNe eski bir tariftir :))
YanıtlaSilvede ne MUCİZE sonuçları çıkartır ortaya..
afiyet olsun cnm.
sevgiler..
Bende bu böreği çok seviyorum anneannem çok sık yapar bizde çıtır çıtır yeriz.Seninde ellerine sağlık harika olmuşlar.
YanıtlaSilhıııııım :P yapımı hem kolay hemde leziz, denemek lazım
YanıtlaSilellerine sağlık,sevgiler...
cok güzel olmuslar. ellerine saglik. cayin yaninda ne iyi gider. sevgiler...
YanıtlaSilNeşecim bayıldım ben bu dobidik böreklere. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.
YanıtlaSilbunu görmemişim ve çok ilginç buldum harika bayıldım mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilBu böreği sigara böreği gibi sarıp gül böreği gibi katlarsanız, daha küçük ve güzel görünüyor.
YanıtlaSil