16 Mart 2009 Pazartesi

DOMATES KURULU MERCİMEK ÇORBASI


Hafta sonu çok yogundu ama güzeldi.Memleketten annem geldi .Beraber o çarşı senin bu çarşı benim gezdik ve özlem giderdik.Bu arada fotoğrafcılık kursuna başladım iki hafta oldu ama bir kere gidebildim aralarda sekteye uyruyorsa da çok sevdiğim bir uğraştır fotoğrafcılık.Amatör olarak fotoğraf çektim yıllarca artık birazda bilerek eğitimini alarak devam etmek istiyorum.

Pazar veli toplantımız vardı .Maalesef bu konuda biraz dertliyim. Toplantıya gelen veliler aynı simalar.İlgisiz olanlar aynı hiç değişmez.İnsan çocuğunun durumunu merak etmez mi ya anlamıyorum bu insanları.Çok olan şey değersiz olurmuş.Sanırım bu konu çok çocuk içinde geçerli.Benim için her öğrencim ayrı bir dünya.İnsan nasıl merak etmez bu cadıları.Sevimli cadılarım benim.

Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'da da hava soğuktu.Bende soğuk havalarda sıcacık çorbaya bayılırım.Ne çorbası yapayım diye düşünürken yazın aldığım ,emek sömek kuruttuğum hormonsuz domates kurusu aklıma geldi.Burdum işte !Domates kurulu mercimek çorbası yapmak istiyorum.Bildiğimiz mercimek çorbası bir çay bardağı mercimeği biraz sıcak su ile ısladım içine küçük küçük doğradığım domates kurularını ilave ettim biraz baharat(nane,pul biber,karabiber,kekik,kimyon) attım ee tuzunu unutmamak lazım pişmeye yakın blenderdan geçirdim üzerine biraz zeytin yağ yaktım harika oldu .Belki havanın soğuk olmasının etkisi çok hoşumuza gitti severek içtik.Ama domates kurusu farklı bir tat veriyor benden söylemesi.

Herkese iyi haftalar.

6 yorum:

  1. Ben de kirmizi biberli mercimek corbasi yayinladim bugun:) Mercimek corbasi her haliyle cok guzel,icenlere asglik sifa olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Mercimek çorbasına bazen domates sosu katıyordum ama kurutulmuşunu katmak da şahane bir fikir!:)
    İlk yapışımda deniycem inşallah.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. bende çok severim ve elimde varsa muhakkak koyarım eline sağlık kurs her blogcuya gerekiyor eğer sitesinde resim paylaşıyorsa inşallah faydalı olur

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK MERCİMEK ÇORBASINI ÇOK SEVERİM...
    DOMATES KURUTMADIM BU YAŞIMA KADAR HİÇ AMA BU YAZ DENİYCEM MUTLAKA...

    YanıtlaSil
  5. HIMM..MİSLER GİBİ KOKTU VALLA.
    HEMDE DOMATES KURUSU VARMIŞ..
    ACI BİBER FALANDA EKLERİM AMA BU SENE DOMATES KURUTMADIM..OLSA BENDE TEL ŞEHRİYE TÜRÜ ÇORBALARA KATARIM DOMATES KURUSUNU.
    İÇİNDE ÇOKTA HOŞ GÖRÜNÜR..
    ELİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  6. sevgili meslektaşım seninle sonuna kadar aynı fikirdeyim.benim daha yüzünü görmediğim velilerim var.ben daha çok düşünüyorum çocuklarını gibi geliyor bazen..neyse ben çorbaya geçeyim hiç tadmadım ama mercimek çorbasına bayılırım bu da enfes olmuştur kesssin.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))