19 Şubat 2009 Perşembe

HATİP EBRUSU


EBRU SİHİR GİBİDİR BAZEN TUTAR BAZEN TUTMAZ.

Ebru çok zevkli bir uğraştır.Ebru yaparken insan rahatlıyor.Ben uzun zamandır vakit bulup uğraşamıyorum.Yada bu bir bahane aslında,kendimi kandırıyorum.Bugün yarın derken günler geçip gidiyor ve o beklediğim gün gelmiyor.İlham perim gelmiyor.Gören, duyan var mı acaba?

Yukarıdaki ebru battal ebrusuna bir örnektir, geçen sene yapmıştım şimdi duvarımı süslemekte kendileri.Arkadaşlarımla açtığımız sergimizde arzı endam eden eserlerimden birisidir .Sergide hiç bir eserimi satmaya kıyamadım.Maddi bir getirisi olsun diye yapmamıştım hiç birini .Her bir eserin bende ayrı bir anısı var.Suyun(kitre denilen özel sıvı) üzerine atılan damlaların size hangi süprizi yapacağı belli omaz.Şekli süper olur kağıda alırken küçük bir dikkatsizlik mahveder eserinizi yada havadaki bir toz tanesinin kurbanı olursunuz .İşte binbir zahmetle ve zevkle yaptım eserlerimi.Şimdi nasıl satarım onları.Benim için özel insanlara hediye ettim bir kaç tanesini.Diğerleri evimin duvarlarını süslemekte.Ve özel insanlara hediye edilmeyi beklemekteler.Bakalım kimlere kısmet olacak.Aslında yeni bir sergi düşünüyorum biraz çalışabilirsem,belki sergime saklarım bu eserleri.Sizler de gelirsiniz ne dersiniz?

14 yorum:

  1. oh bayılırım ebruya.ellerinize sağlık.bu yıl bende kursa gidecektim.fakat kurs açıldığı dönemlerde ameliyat falan olduğum için seneye kaldı inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel bir calisma olmus, emeklerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. bende çok seviyorum ebru sanat1na çok merak1m var bana k1smet olmadi ama k1zlarimin ilgilenmesini çok isterim hayirli cumalar dilerim

    YanıtlaSil
  4. Süperr bir sanat dalı.Emeklerine sağlık.İnşallah bir sergi açarsın da gelirim:)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Neşe tesadüfün bu kadarı olur ancak :) Türkçe dersinde temamız güzel sanatlar, önce kırkyama metnini işledik, her öğrenciye birer küçük yastık yaptırdım. Şimdi de ''Ebrucu''metnini işliyoruz ve ben kara kara düşünüyorum nasıl ebru yaptırabilirim diye..Malzemeleri çok mu pahalı? Ben çok sevmiyorum bu sanatı ama öğrencilerime basit de olsa denetmek isterim.Biraz yönlendirebilir misin lütfen?
    Sevgilerimle Zehr@

    YanıtlaSil
  6. Maşallah çok maharetlisiniz.On parmakta binbir çeşit marifet,örgü,yemek,ebru.Bir kere yapılışını seyretme imkanım olmuştu Kastamonudaydı sanırım çok sabır işteyen bir iş ellerinize sağlık çokta zarif olmuş.

    YanıtlaSil
  7. çok şık ebru tabloları izlerim doya doya...
    sizin elinizden çıkanlarda burdaki numunesi gibi eminim süperdir...
    pozitiflik de benim hayat felsefem haklısınız...
    sevgilerimle...:))

    YanıtlaSil
  8. Ellerine ve emeğine sağlık. Gerçekten çok güzel olmuş. Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,ebru çok ince bir iş,sabır ister,sonunda ise muhteşem sonuçlar doğurur böyle! ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  10. ebruya başılıyorum.. bu sene kursa gitcektim başka şeyler girdi araya. inşallah en kısa zamanda:)
    çok güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık..
    hadi en kısa zamanda tekne başına:)

    YanıtlaSil
  11. ben de geç farkedenlerdenim ebruyu çok değerli bir sanat eseri sergi yap sen biz geliriz

    YanıtlaSil
  12. BENDE ÇOK ETKİLENİRİM BU BUĞULU RENKLERDEN..
    SEVGİLER CNM.

    **
    kestanelere bayıldım :)

    YanıtlaSil
  13. Canım harikasın.
    Gerçekten tvde yapılışını izlemiştim.Çok zor bir çalışma.
    Ellerine sağlık çok güzel yapmışsın.
    sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  14. Bende ebru öğrenmeyi çok istiyorum o kadar hoşuma gidiyor ki küçüklükten beri ilk okula giderken trt de bir programda görmüştüm suyun üzerine yapıldığını ve bir tabağa su doldurup suluboyalarımla aynı prrogramdaki gibi parmağıma fırçayı vura vura noktacıklar yapmaya çalışmıştım ama dağılığ gitmişlerdi hayal kırıklığı olmuştum o da suydu bu da suydu o da boyaydı bu da boyaydı neden olmuyordu sonradan öğrendim malzemelerimiz farklıymış çocukluk işte :)

    ellerinize sağlık diyerek kutlamak yetersiz ayrıca bir gönül işi olduğundan yüreğinize sağlık :)

    vesselam

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))