Hasta olunca sıcacık bir çorba insanı kendine getiriyor.Hele bu çorba memleketten gelen tarhanayla yapılıyorsa değmeyin keyfime.Kahramanmaraş'a özgü tarhana ;cips gibi de yenir çorbasıda yapılır.Hele yanında ceviz varsa harika olur.Tarhanayı ilk deneyenler biraz garipser farklı bir tat diye.Ama sonra alışınca bize bırakmazlar:)
Yazın Kahramanmaraş'a giden kimse buram buram tarhana kokusunu duyar sokaklarımızda.Hazırlanması biraz zahmetlidir.3 gün sürer hazırlanma aşaması ama beklediğinize değer bir lezzet(içerisinde yarma-döğme,yoğurt,tuz,kekik vardır.)İşte bu tarhananın süper bir çorbası oluyor ve soğuk algınlığına bire bir geliyor.Neyse gelelim çorbamıza;
malzemeler:
- tarhana,
- sarımsak,
- nane,
- kırmızı biber,
- sıvı yağ
Yapılışı:Tarhanayı önceden sıcak suda ıslatıyoruz.Suda durunca biraz şişiyor.Bir taşım kaynatıyoruz ,sonra blenderdan geçiriyoruz.Çok pişirmeye gerek yok zaten önceden pişirilerek yapılıyor.Üzerine nane,kırmızı biber sarımsak yakıp döküyoruz.Afiyetle yiyoruz.
Ama olmazki bu saatte nasıl canım çekti.tarhanayı çok severim ama bizimki daha farklı böyle suda ıslatılmıyor.missler gibi sıcacık
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
cok guzel olmus afiyet olsun canim.
YanıtlaSilMaras tan arkadasim getirdi bana tarhana
cok sert nasil olur diyordum cevizli sarip yemesi,corbasi super dedi
sende gorunce aklima geldi pisireyim bugun
ceviz sarip yemeyi anlamadim birde oyle hazirlasan gorsek diyorum
ellerine saglik,sevgiler....
çok ilginçmiş cips gibi gerçekten...tadı nasıl acaba?
YanıtlaSilTarhanayı hiç sevmediğim halde hasta olduğum zaman arıyorum:)
YanıtlaSilŞİfa olsun canım,ellerine sağlık..
Eline sağlık canım.Eşim çok sever.Bazen kahvaltılar da bile içer.
YanıtlaSilSevgilerimi yolluyorum.
yukardaki cips gibi tarhanayada hiç rastlamamıştım, değişikmiş;) ama çorba harika gözüküyor, bu havalardada çok güzel gider, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilŞimdi tarhana çorbası olsada yesek...
YanıtlaSilNerede ev yapımı tarhanalar..
Marketten alıyorum tarhanayı ve söyledıgın gıbı tatlı olmuyor be canım..
ilk defa cips gibi yendiğini duyuyor ve ilk defa görüyorum açıkcası diyorum ya herzaman bu blog bana çok şey öğrettti misler gibi ben çorbayı alayım:9
YanıtlaSilSEVGİLİ FİLİZ CEVİZLE SARIP YEMEK İÇİN TARHANANIN TAZE (BİZ FİKİR DİYORUZ )OLANI LAZIM .İŞTE O ZAMAN HARİKA BİR TAT AMA KURU HALİNİDE CEVİZLE YİYEBİLİRSİNİZ.O DA LEZZETLİ OLUYOR
YanıtlaSilben de mersine gittikçe alıyorum.eline sağlık.
YanıtlaSilçok severim ben de tarhanayı biz de evde ytaparız ama daha farklı böyle cips gibi olanını ve içine sarımsak konanını ilk defa gördüm bu internet ne çok şey öğretiyor valla
YanıtlaSileline sağlık olsa da içsem şimdi
çok güzel değişik bir görüntüsü var tarhananın elinize sağlık afiyet olsun sıcak sıcak
YanıtlaSilTarhananın bu şeklini ilk defa gördüm.Yaş tarhana,kuru tarhana bilirimde cips gibisi enteresan tadını merak ettim şimdi.
YanıtlaSilBen sana artık yorum gönderemiyorum çok zorlaşmış.
YanıtlaSilBu arada tarhana çok ilginç cips gibisini hiç görmemiştim.Yaza doğru yapılışınında tarifini verirsen mutlu olurumü
lezzetyolculugu.blogspot.com
hmmm bu oldukça değişik bir çeşit olmuş. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
hııım nefis sıcacık bir çorba...enfes helede evde yapmaysa değmeyin lezzetine..
YanıtlaSilellerine sağlık canım afiyet şeker olsun
sevgiler
ben yemiştim yaa..çok güzel bir lezzet...
YanıtlaSilhelede boş boş kıtır kıtır yemesi...
ellerine sağlık...nefis görünüyor...
Yaprak tarhana görmemiştim hiç.Ama vazgeçilmezimdir tarhana çorbası.çok da leziz görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilsıcak sıcak nasıl da güzel olur,
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık canım
afiyet, bal olsun
öpücükler
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilŞimdi olsan sıcak sıcak harika olurdu. Sizinkide çok hoşuma gitti.
Sevgiler.
bu tarhana çocukluğumu hatırlattı.maraşa gezmeye gitmiştik.bunları elimize alıp kıtır kıtır yerdik.teşekkürler.
YanıtlaSilNeşecim tarhana sevmem normale. O toz gibi olanlardan. Ama bu çok değişik geldi. Deneme fırsatım olursa alıp deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilAynen
YanıtlaSil