Sunumu çok şık lezzeti harika bir tarif.Patatesli karnıyarık ikram sofralarınıza renk katacak.Alışılmışın dışına çıkıp karnıyarığı patatesle yapmaya ne dersiniz?Tabi biraz karnıyarık gibi oyalayıcı..Ama tadı buna değer doğrusu.
Malzemeler:
-4 tane patates
-300 gr orta yağlı kıyma,
-1 orta boy kuru soğan,
-2 -3 tane domates,
-2-3 tane yeşil biber,
-kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağı,
-tuz,karabiber,az biraz ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
-Patatesleri yıkayıp kurulayalım. Ortadan ikiye kesip içlerini tatlı kaşığı ile oyalım.
(İçinden çıkan patatesleri atmıyoruz kızartıp onu da değerlendireceğiz.)
-Patatesleri kızgın yağda çevirerek kızartıyoruz.Kağıt havlu serilmiş bir kabta fazla yağını alıyoruz.
-Kıymayı bir tavaya alıp pişiriyoruz.Kıyma piştikten sonra küçük küçük doğranmış soğan ve 1 yeşil biberi ekleyip kavuruyoruz.İndirmeye yakın bir domatesi küp küp doğrayıp az biraz kavuruyoruz.Tuz ve karabiber ekleyip maydanozla birlikte karıştırıyoruz.Ben yağ eklemedim kıymam yağlı diye siz gerek görürseniz ekleyebilirsiniz.
-Hazırladığımız kıyma içimizi kızartığımız patateslerimizin içine paylaştırıp üzerlerine domates ve biber dilimleyip fırın tepsisine alıyoruz.Patateslerin içinden çıkan patates parçalarını da kızartıp tepsimizin ortasına alıyoruz.
-Yemeğimizi fırına alıp üzerindeki domatesler pişene kadar fırınlıyoruz.
Pişikten sonra istediğini bir pilav çeşidi ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun.
Not:Yemek fırınlanmadan önce 1-2 tane domatesi yağda soteleyip biraz biber salçası ve su ile inceltip yemeğimize ilave edersek ,yemeğimiz daha soslu olacaktır.Ben eşim sevmiyor diye eklemedim.Ama soslu daha güzel oluyor diye düşünüyorum.
Patatesin her hali güzel,ellerinize sağlık.Nefis olur..:))
YanıtlaSilTeşekkürler Nurşen Hanım patates olur da güzel olmaz mı
SilÇok değişik. Dolma değil karnıyarık . Bu karnı delik olmuş ama çaktırma :)) ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilOldu çaktırmam:))
Sil