17 Temmuz 2014 Perşembe

YAYLA ÇORBASI

Bence çorbaların hasıdır yayla çorbası.Kıvamı tutturmak biraz zordur ama bir iki yapınca o da öğreniliyor:))
Malzemeler:
-yarım çay bardağı pirinç

-1,5 litre soğuk su
-1,5 su bardağı yoğurt
-1 adet yumurta akı
-1 yemek kaşığı un 
-tuz , 
-1 yemek kaşığı kuru nane
-2 yemek kaşığı sıvı yağ



Yapılışı:
-Pirinçleri yıkayıp su ekleyerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

- Daha sonra yoğurt un ve yumurta akını iyice çırpıyoruz. 

-Kaynayan pirincin suyundan azacık bu karışıma ilave ediyoruz. Yoğurtlu karışımı sıcak suya karıştırdığımız zaman yoğurdun kesilmemesi için bunu yapmamız lazım .

-Daha sonra hazırladığımız bu karışımı kaynayan pirinçli suya azar azar  ilave ediyoruz ve ilave ederken sürekli karıştırmayı da unutmuyoruz.
 Karıştırmazsak yoğurt kesile bilir.
-Bunun için de karışımı ilave ettikten sonra en az 5 dakika  hızlı bir şekilde sürekli karıştırmamız lazım. Daha sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıyoruz. Bu arada tuzunu ilave ediyoruz. Tuz miktarını siz kendiniz ayarlayın.
Not:
-Tuzunu en son ekliyoruz ki çorbamız kesilmesin diye.
-Piştikten sonra çorbamızın ağzını kapatmıyoruz çorbamız kesilebilir.Bu püf noktaları önemli.
-Çorbamıza et suyu eklersek ayrı bir lezzet veriyor.
-Hatta bazen içine minik köftecikler yapıp atarsanız ayrı bir lezzet oluyor.
-Bazen pirinç suyu çok çekebiliyor.Çorbamız piştikten sonra koyulaşırsa kaynamış su katarak çorbamızı daha sıvı hale getirebiliriz.
Sosu için:
- Başka bir kapta 2 yemek kaşığı sıvı yağda  1 yemek kaşığı nane kurusunu hafif çeviriyoruz. Bunu da çorbaya ekliyoruz. 


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))