22 Temmuz 2013 Pazartesi

ŞIK BİR LİMON SUNUMU

 
Efendim bu gün çok değerli misafirlerim var o neden fazla vaktim yok ama kaç zamandır sizinle paylaşmak istediğim şık bir sunum var onu paylaşayım.Karadeniz gezimiz esnasında Akçaabat köftecisinde bu güzel sunumu gördüm çok hoşuma gitti bende sizlerle de paylaşayım istedim.
Lahmacunun yanında salataların yanında illa ki limon ikram ederiz.Limonların çekirdekleri hep sıkıntı olur işte bu soruna bir çözüm:) Limon sıkmak hiç bu  kadar kolay ve şık olmamıştı.
Yapılışını anlatmama gerek var mı bilmiyorum ama yinede merak edenler olursa diye yazayım .
Malzemeler:
-15x15 cm lik tül kaç tane limon süsleyecekseniz o kadar tül kesiyoruz. 
-Renkli kurdele 1 metre ,
-renkli boncuk istediğiniz sayıda,
Yapılışı:
-Öncelikle tüllerimizi limonların büyüklüğüne göre kesiyoruz, benim limonlar orta boy olduğu için 15x 15 cm yeterli oldu.
-İnce kurdelamıza bir mavi boncuk takıp 20 cm uzunluktan kesiyoruz.
-Tüllerimizi  hazırsa limonlarımızı enine ortadan ikiye kesiyoruz ve tülün üstüne kapatıp tülün uç kısımlarını limonun sivri kısmına gelecek şekilde ayarlayıp boncuk taktığımız kurdela ile bağlıyoruz.
Soframızda ikramlıklarımızın yanında yerini alıyor.Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. değişik ve şık bir sunum paylaşımın için teşkkürler

    YanıtlaSil
  2. Sunumuna bayıldım,limon limon olalı hiç böyle şık olmamıştı..Hele o nazar boncukları süper olmuş..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. çok şık görünüyor.. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. hos fikirmis.
    Ellerine saglik
    Nesrin

    YanıtlaSil
  5. Nesecim gecen gun bu sunumu Ender Sarac anlatti. Bir restoranda boyle bir limon gorurseniz ilk isiniz o tulleri sokmek olsun dedi. Limon asidik bir meyva oldugu icin bu tullerdeki zararli maddeleri cikariyormus. Bilgin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ilginç, çok iyi oldu paylaştığın. Netten araştırmadım ama merak eden arkadaşlar araştırdıktan sonra denemek isterlerse denesinler.derim.Bende Karadenizde bir restorantta görmüştüm çok hoşuma gitmişti.Bilgilendirmen için teşekkürler:))

      Sil
  6. gözlerime inanamadım ne akıllıca... hemen akşam yapmalıyım :)

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))