3 Temmuz 2013 Çarşamba

Risk tespiti yaptırırken dolandırıcılara dikkat


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlatmış olduğu kentsel dönüşüm sürecinde çok önemli bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmekte. Kentsel dönüşüm kapsamında binanızı yenilemek için kentsel dönüşüm firmasına başvuruda bulunup binanız için deprem risk raporu talep etmeniz gerekmekte. Ancak bakanlık süreçten yararlanabilmek için sadece kendisinin yetki verdiği kuruluşların raporunu onaylamaktadır.

Bu nedenle başvuruda bulunacağınız kuruluşun bakanlık yetkili bir firma olduğundan emin olun. Çünkü piyasada deprem risk raporu hazırlayan pek çok kuruluş bulunmakta. Ancak bu kuruluşların raporları kentsel dönüşüm kapsamında geçerli sayılmamakta.

Ayrıca bazı firmalar kendileri gelip binanız için rapor talebinde bulunabilirler. Ayrıca bunlar bakanlık onaylı olduklarını da söyleyebilirler. Böyle bir durumla karşılaşırsanız eğer onay belgesini muhakkak isteyin. Ya da firma ismini bakanlığın resmi web sitesinden kontrol edin. Çünkü ülkemizde pek çok durumda olduğu gibi kentsel dönüşüm sürecinden de usulsüzce gelir elde etmeye çalışan firmalar bulunmakta. Yetkisiz risk tespiti yapan bu kuruluşlara karşı dikkatli olunması gerekmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))