18 Temmuz 2013 Perşembe

MANTARLI TAVUK SOTE

Bazı yemekler vardır yediğiniz yeri ,şehri ve beraber yediğimiz kişileri çağrıştırır.İşte bu yemekte bana öyle çağrışımlar yaptıran bir türden:)) Aslında annemin yaptığı tavuklu mantarlı soteden esinlenilerek yaptığım bir lezzet.İnsan bazı tarifleri denerken ilk yaptığında tarifi bire bir uygular sonrasında değiştirdikçe değiştirir.İşte  bu tarifte bende öyle oldu.Bir çok tarifide bu şekilde kendimce uyarlayanlardanım.Bir çoğumuzda öyle değil midir?
Gelelim bu lezzetli yemeğin tarifine:
Malzemeler:
-2 tane tavuk göğsü,
-300 gr kadar tavuk pirzola kemiksiz,
-300 gr kadar kültür mantarı,
-yarım su bardağı haşlanmış mısır,
-yarım kase rendelenmiş kaşar,
-2 tane yeşil biber(kırmızı biber olursa daha güzel oluyor)
-1 tatlı kaşığı tuz,
-1 tutam maydanoz
-1 çay kaşığı karabiber,
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
-Mantarları iri iri doğrayıp geniş bir tencereye alıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.Mantarlar suyunu bırakınca  kendi suyunda biraz haşlıyoruz.Daha sonra mantarların siyah suyunu süzüp 2 yemek kaşığı zeytin yağında mantarları sotelemeye devam ediyoruz.Bir tutamda tuz ekliyoruz.
-Başka bir tencerede tavukları küp küp doğrayıp geniş bir tencereye alıp kendi suyunda pişiriyoruz.Bu arada tuzunu da ekliyoruz.
-Tavuklar piştikten sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.Tavukların üzerine küp küp biberleride ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
-Tavuk ve biberin olduğu tencereye mısırları da ekliyoruz.Biraz soteliyoruz.Daha sonra bu karışımın içine mantarlarıda ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
-Karabiberini ekliyoruz karıştırıyoruz.Servis tabağına alıyoruz. Üzerine kaşar peyniri rendesi ve maydanoz ekliyor ve servis ediyoruz.
Not:1-Bu güzel yemeğimize istersek sarımsakta ekleyebiliriz.
2- Tam pişmeye yakın küp küp doğranmış domateste eklenebilir.
3-Bu lezzetli yemek rus salatası ve pirinç pilavıyla harika oluyor.

6 yorum:

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))