30 Haziran 2013 Pazar

NASIL GEÇTİ KOSKACA BİR YIL-VE YAZA MERHABA

   
       Bu sene benim için kitap okuma adına o kadar güzel bir yıldı ki anlatamam.Koşturmalı bir hayatım vardı.İş,kurslar,toplantılar derken hayatımızda bir dönüm noktası oldu.Bulunduğumuz şehirden tayin istedik.
    Ve hayatımıza bir misafir geldi.Evimizin başköşesine yerleşti.Bizim iş, güç o oldu.İnsan uzun zaman tam bağımsız yaşayıp sonrasında böyle bağımlı bir hayata geçince aslında biraz zorlanıyor ama onun sevgisi her şeye değer.Kendinize ait ne varsa sevdiğiniz zevk aldığınız hepsi rafa kalkıyor.Geçici bir süre mi yoksa kalıcı mı bilinmez:)))
    Doğum iznim bitti iş hayatım eskiden olduğu gibi yoğun değil.Ne kurs,ne seminer ne özel hobiler hiç biri yok artık bu şehirde.Yeni bir iş ortamı yeni bir şehir.Her şeye sıfırdan mı başlayacaktım.        Güzel bir iş ve arkadaş ortamın vardı Şanlıurfa'da ama şimdi memleketteyim.Yıllardır ayrı olduğumuz için her şey yabancı herkes yabancı.Sil baştan başlıyoruz hayata üstelik artık üç kişilik yaşıyoruz.Bakalım nasıl geçecek bu sene derken.Okula başladım.
      Okul ,evime 1,5 saat uzaklıkta bir köy okulu.Gidiş dönüş 3 saat.Tabi bu 3 saatlik zaman arayıp ta bulamadığım okuma saati oldu bana.Bu bir senelik servis yolculuğunda yalnızda değildim benim gibi okumayı seven kitap  dostlarımda vardı.Zevkle okuduk ,kitap değişimi yaptık,okuduklarımızı tartıştık yorumladık.Anlayacağınız şikayet edip" bu yol nasıl geçer " her gün  bunu şikayet etmek yerine yolculuğumuzu okuma saatine dönüştürdük.Ve çook zevkli geçti..Neler mi okuduk?
*Dil Zekası-M.Abdullah Yılmaz
*Aşkın Şehidi-Ahmet Turgut
*Yaratıcı Drama-Ömer Adıgüzel
*Şeker Portakalı-Jose Mauro De Vasconcelos
*Bana Bir Harf Öğretenin-İbrahim Refik
*Hayat Güzeldir-İclal Aydın
*İnsanı Uçuruma Götüren Sözler
*Farzet ki Öldü-Ebu Abdullah Haris El-Muhasibi
*Sen Ben ve Çocuklarımız-Nevzat Tarhan
*Adabı-Muaşeret- Edep ya Hu-Mustafa Necati Bursalı
*Kur'an 'ın İlk Emri-Gürol Akıcı
*Beyaz Zambaklar Ülkesinde-Grigory Petrov
     Bazıları bunlar...Sırada çok güzel kitaplar var yaz tatilinde bu güzel  kitaplara yenilerini eklemeyi düşünüyorum.
   Bu yaz çocuklarınızla kendinize bir iyilik yapmaya ne dersiniz.Televizyonu ve interneti kapatıp kitap okumaya var mısınız.
Hayat güzeldir yeter ki biz ona güzel gözlerle bakalım.
Okumak güzeldir yeter ki okumaya zaman ayıralım.
     Bir iki yıldır  Milli Eğitim Bakanlığının bir çalışması var çok hoşuma gidiyor.Her gün okullarda 20 dakika okuma saati yapılıyor tüm okul aynı saatte okuyoruz.Öğrenciler, öğretmenler ,idareciler:))
Bu uygulamadan belki haberini vardı yada ben söyleyince duydunuz.Çocuklarımıza okuma zevkini çok küçük yaşlarda edindirmeliyiz ki kalıcı bir alışkanlık olsun.Ve okumayı sevsinler okumaktan nefret etmesinler.Çocuklar il zamanlarda sıkılıyordu sonra sonra "Zaman doldu haydi dersse devam edelim diyordum.Hiç biri beni duymuyordu okumaktan:)) .Harika bir manzaraydı bu.

OKUMAK CAHİLLİĞİN İLACIDIR.
     Lütfen okumaya zaman ayıralım.Diyerek iyi tatiller diliyorum.Zaman zaman okuduğum kitapları sizlerle paylaşmayı düşünüyorum..
Hoşça ve dostça kalın.

2 yorum:

  1. Kızım 8 aylık ve ben hiç aklımda yokken tekrar işe başladım... Aynı sizin gibi 3 saatim yollarda geçiyor fakat ben bu süreyi uyuyarak geçiriyorum çoğu zaman... Kızım doğduğundan beri bir-iki kitap okuyabildim sadece.. Yazınız bana ilham verdi, yolunuzdan ilerleyeceğim inşallah okuma konusunda...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Esra benim kızım 6 aylıktı başladığımda...Okumaya bir şekilde zaman ayırmak gerek ..eee bu kızım yanımda olduğunda olamazdı.:))Bende böyle bir yol seçtim.Sana okuma konusunda ilham verebilmişsem ne mutlu.İnşallah bu düşünceni hayata geçirirsin.
    Sevgiler..Mis kokulu kızını öperim..

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))