Günaydın herkese,yeni bir güne başlıyoruz .Her nerede yaşıyor veya yaşatılıyorsanız.Günaydınnn hepinize.Kızımla bizde mesai çok erken başlıyor.İnsanın uyumak için zamanı varken uyumaz.Uyumak istediğinde de zamanı olmaz.:)))
Bugün cevizli eriştenin yapılışını paylaşacağım;Aslına bakarsanız çok pratik bir yemek çeşit olsun diye sizlerle paylaşmayı istedim.Makarna türü yiyecekleri sevenlerin beğeneceği değişik bir lezzet.
Malzemeler:
-1 paket erişte,
-200 gr kadar lor peyniri,
-1 su bardağı iri doğranmış ceviz,
-1 çay bardağı sıvı yağı( tercihen zeytinyağı),
- yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
-yarım tatlı kaşığı tuz,
Yapılışı:
-Erişteyi, derin bir tencerenin içine alıp kaynar su ,tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip haşlıyoruz.Bildiğiniz gibi makarna,erişte ve mantıyı haşlarken bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklemek yemeğimizin yapış yapış olmasını engelliyor.Tane tane nefis bir lezzet oluyor.
-Haşladığımız eriştenin suyunu süzüp ısıttığımız zeytinyağında 2-3 dakika kavuruyoruz.İçine lor peynirini ve cevizini ekleyip karıştırıyoruz.
-Servis tabağına alıp üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süslüyoruz
Afiyet olsun.
Elerinize sağlık,bayılırım..Ben bazende üzerine biraz kaşar atıp fırına sürüyorum,dahada lezzetli oluyor..
YanıtlaSilDoğru valla:)
YanıtlaSilİnsanın uyumak için zamanı varken uyumaz.Uyumak istediğinde de zamanı olmaz.:)))
Canım ellerine sağlık nefiss görünüyor.:)
sanırım hep aynıyız,varken istemez yokken deli gibi ararız :) cevizli erişteyi çok severim eline sağlık...
YanıtlaSilErişteyi pek sevmem ama bu tarif oldukça güzel görünüyor... Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBu arada kampanyama beklerim : http://kendimodamkendistilim.blogspot.com/2013/06/hediye-postu-son-katlm-28072013.html
Sevgiler...