4 Haziran 2013 Salı

KLİMAYI DOĞRU KULLANMAK


Sıcaklarda klimayı doğru kullanmak önemli


Havalar çok ısınınca özellikle de çöl sıcakları bastırınca sıcaklardan şikayet etmemek mümkün değil. Bu sıcaklarda gündelik yaşantımıza rahatlıkla devam edebilmemiz için hem de sağlığımız için evimizde ve işyerimizde  klima olmazsa olmaz bir şart. iş yoğunluğunun yanı sıra sıcaklar da insanın enerjisini tüketiyor. Ayrıca aşırı sıcaklar ve beraberindeki nem kalp ve astım hastalıklarını da tetiklemekte. Doğru kullanıldığı takdirde klima sağlık açısından da önerilmekte. Son model klimalardaki yayılan pozitif ve negatif iyonlar bulaşıcı hastalıklara yol açan bakteri ve virüsleri temizlemekte.

Klimadan gelen havanın oda içinde eşit derecede dolaşmasını sağlamalıyız. Böylece hava akımının eşit şekilde dağılmasını sağlamış ve direkt soğuk hava akımına maruz kalmamış oluruz. Doğru klima kullanımının şartlarından biri bu nedenle doğru klima seçmektir.

Ayrıca klima kullanırken sıcaklık ayarına da dikkat etmek gerekir. Uzmanlar ideal sıcaklığın 22-24 derece olduğunu söylemekte. Bunu dikkate alarak ortamımızı soğutursak soğuk algınlığı ve kas tutulması gibi sağlık sorunlarına yol açmamış oluruz.

Klima kullanımının en önemli şartlarından biri de bakımını düzenli olartak yaptırmaktır. Bakımı yapılmamış klimalar temiz olmayan hava filtreleri nedeniyle ortama istenmeyen pek çok bakteriyi sokabilmekte ve bu da sağlık açısından ciddi sakıncalar yaratabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))