İlkokul yıllarımdandır bu güzel kanepeler.Annem işten gelirken alırdı benimde bir hoşuma giderdi ki sormayın.İşte bu güzel lezzet beni yıllar önceye götürdü.Bende annemle bir araya gelmişken denemek istedim bu güzel sandviçleri.Biz peynirli kanepe deriz ama bir çok ismi var aslında siz hangisini uygun görürseniz artık.Ama gerçek olan bir şey var oda çok güzel atıştırmalık oluyor bu kanepeler.Kalabalık davetlerde de çok şık oluyor.
Bu ölçülerden yaklaşık 40-45 tane sandviç çıkıyor.Biraz büyüklüğüne göre değişsede.
Malzemeler:
-4 su bardağı un,
-1 paket ınstant kuru maya,
-1 çay bardağı ılık süt,
-1 çay bardağı ılık su,
-1 yumurta akı içine sarısı dışına,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-1 tatlı kaşığı toz şeker,
-Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi,
-1 çay bardağı sıvı yağı
İçine:
-3-4 tane haşlanmış püre yapılmış patates,
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
-1 çay kaşığı karabiber,
-Tuz
-yarım demet ince kıyılmış maydanoz
üzeri için:
-susam ,çörek otu
Yapılışı:
-Unu geniş bir kapa alıp tuzu,şekeri ilave edip karıştırıyoruz.Unu eleyerek kullanırsak çok daha iyi olur.
-Unu ortasını havuz şeklinde açıp içine kuru maya,süt,su,sıvı yağı,yumurta akını ilave edip yoğuruyoruz.
-Eğer hamur katı olmuşsa biraz daha ılık su ekleyebiliriz.Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
-Hamuru cevizden daha küçük parçalara ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz.(Susam ve çörek otu tamamen isteğe kalmış.)
-Hamuru 20 dakika kadar dinlendiriyoruz sonrasında 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
-Soğuyan sandviçleri yarıya kadar kesip içine hazırladığımız ;patatesi,zeytinyağı karabiber,tuz ile karıştırıp arasına sürüyoruz. Yalnız biraz dışına taşırarak sürersek maydanozlar daha iyi yapışır.
-İnce kıyılmış maydanozlara bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun
Not :
1-Ara malzemesi olarak ben patatesli iç harcı hazırladım fakat istenirse;sürülebilir bir peynir çeşidide kullanılabilir.(Kaşar peyniri,krem peynir ,labne peynir,kahvaltılık lor peyniri,beyaz peyniri süzme yoğurtla incelterek)
2-Sakallı kısım için maydanoz kulla bilir yada ince rendelenmiş kaşarda kullanabilirsiniz.
3-Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurlar dinlendikten sonra mayalanarak iki katına çıkıyor.Bezelerinizi büyüklüğünü ona göre ayarlayın
Görüntü süper eminim lezzetide öyledir,ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok pratik bir tarif. Yarın için güzel bir tatil sabahı süprizi olacak evimde. :) Tarif için çok teşekkür ederim..
YanıtlaSilÇOK ESKİLERE GÖTÜRDÜNÜZ BENİ
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK
HAYIRLI SABAHLAR
Ben bayılırım bu poğaçalara:). Ellerinize sağlık Neşe Hanım, çok leziz görünüyorlar.
YanıtlaSilSevgilerimle.
aslı
çok seviyorum canımcım eline sağlık:)))
YanıtlaSilNe sevimli poğaçalar bunlar. Sakallı ponçik adı bile şirin :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Bu kanepeler bana da ilkokul zamanımı hatırlattı.Çayın yanında yemeye bayılırdım
YanıtlaSilEllerine sağlık Neşe, poğaçalar nefis görünüyor.
YanıtlaSilMayalı olan tarifleri puf puf oldukları için çok seviyorum.
Güzel blog !!! Kolay gelsin
YanıtlaSilbayılıyorum bunlara
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzeller