Bamya yemeğinin sahtesi nasıl olur demeyin bu yemek bamya yemeği tadında ama içinde bamya yok:)Pancar sarması yaparken pancarın sapını değerlendirip lezzetli bir yemek yapmak isterseniz işte size pancar sapı yemeği.Genelde pancar yaprağından sarma yapıyoruz ama o güzel lezzetli saplarından bu nefis yemeği yapmanızı öneririm.
Peki siz pancar yaprağından hangi yemekleri yapıyorsunuz?
Malzemeler:
-2 demet pancar sapı(1 kg)
-1 tane orta boy kuru soğan,
-1 yemek kaşığı biber salçası,
-1 avuç haşlanmış nohut,
-2 diş sarımsak,
-1 tatlı kaşığı sıvı sumak ekşi(yoksa bir limon yada nar ekşisi)
-3-4 yemek kaşığı zeytin yağı,
-tuz ve yeterince sıcak su
-1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:
-1 tane kuru soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağında kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra salça eklenir 1-2 dakika karıştırılır.Üzerine yarım parmak büyüklüğünde doğranmış pancar sapları eklenir ve hafif sotelenir.Tuzu ilave edilir.
-Tenceremize 1 litreye yakın sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın içine haşlanmış nohut katılır.2-3 dakikada daha pişirilir.Ocaktan almadan önce içine ezilmiş sarımsak,ekşi ve nane eklenir.Kısa bir süre daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Afiyet olsun.
Not:-Yemeğin ekşisi sizin damak tadınıza kalmış.
-Yemeğin su oranı artırılıp azaltılabilir.İsteğe kalmış.Kıvamı bamya yemeği kıvamında olacak.
ilginçmiş,hayatında ağzına hiç bamya sürmemiş biri olarak merak ettim doğrusu,eline sağlık..
YanıtlaSilBir bamya sever olarak merak ettim şimdi bu yemeği =) Ellerine sağlık Neşecim.
YanıtlaSil