8 Mart 2013 Cuma

KIYMA SOTE

Ben etçilim etin her hali güzel bence.Bazen canımız etli bir şeyler çekince en pratiğinden bu soteyi yapıyorum.Çok kısa sürede yemeğimiz yenmeye hazır.:))Et pişirmede en önemli nokta bence tabi ete su eklemeden kendi suyunda biraz pişirmek ,su eklenecekse ondan sonra eklemek.Hem etin kolay pişmesini sağlıyor hemde sertleşmesini önlüyor
Malzemeler:
-yarım kg orta yağlı kıyma,
-1 tane kuru soğan,
-2 tane yeşil biber,
-2 tane orta boy domates,
-1 tutam karabiber,tuz,kırmızı biber,kekik
-yağı az ise bir kaşık sıvı yağı,
Yapılışı:
-Öncelikle eti tavaya alıyoruz.Tavanın ağzını kapatıp etin suyunu çekmesini bekliyoruz.Et kendi suyunda kavrulunca eğer yağı az ise biraz yağ ekliyoruz.
-Sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar kavrulana kadar pişiriyoruz.
-Üzerine yeşil biberi doğrayıp soğanla birlikte kavuruyoruz.
-İndirmeye yakın küp küp doğradığımız domatesi ilave edip 2-3 dakika pişiriyoruz .
-Tuzunu, karabiberini,kırmızı biberini ve kekiğini ekleyip 2-3 dakika daha pişirip.Ocaktan alıyoruz.
Afiyet olsun

8 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOCUKLARIMIN ÇOK SEVDİĞİ BİR LEZZETTİR GÜZEL GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar için et çok faydalı güzel güzel afiyetle yesinler

      Sil
  2. Buna birde yumurta kırsak ne güzel olur..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşen Hanım çok güzel olur:)
      Sevgiler

      Sil
  3. Offf bunu ekmek arasına koyacaksın nefis olur
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. GÜZEL YAPMISIN ELLERİNE SALIK

    YanıtlaSil
  5. GÜZEL YAPMISIN ELLERİNE SALIK

    YanıtlaSil
  6. Evde annem olmayınca yapmak bize düştü inşallah güzel olur tarif için teşekkürler ;)

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))