Malzemeler:
-yarım kg orta yağlı kıyma,
-1 tane kuru soğan,
-2 tane yeşil biber,
-2 tane orta boy domates,
-1 tutam karabiber,tuz,kırmızı biber,kekik
-yağı az ise bir kaşık sıvı yağı,
Yapılışı:
-Öncelikle eti tavaya alıyoruz.Tavanın ağzını kapatıp etin suyunu çekmesini bekliyoruz.Et kendi suyunda kavrulunca eğer yağı az ise biraz yağ ekliyoruz.
-Sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar kavrulana kadar pişiriyoruz.
-Üzerine yeşil biberi doğrayıp soğanla birlikte kavuruyoruz.
-İndirmeye yakın küp küp doğradığımız domatesi ilave edip 2-3 dakika pişiriyoruz .
-Tuzunu, karabiberini,kırmızı biberini ve kekiğini ekleyip 2-3 dakika daha pişirip.Ocaktan alıyoruz.
Afiyet olsun
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOCUKLARIMIN ÇOK SEVDİĞİ BİR LEZZETTİR GÜZEL GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilÇocuklar için et çok faydalı güzel güzel afiyetle yesinler
SilBuna birde yumurta kırsak ne güzel olur..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNurşen Hanım çok güzel olur:)
SilSevgiler
Offf bunu ekmek arasına koyacaksın nefis olur
YanıtlaSilellerine sağlık
GÜZEL YAPMISIN ELLERİNE SALIK
YanıtlaSilGÜZEL YAPMISIN ELLERİNE SALIK
YanıtlaSilEvde annem olmayınca yapmak bize düştü inşallah güzel olur tarif için teşekkürler ;)
YanıtlaSilTşkler
YanıtlaSil