Ayva tatlısı kış mevsiminde hazırlanacak pratik,hafif meyveli tatlılardandır. Zahmetsiz ama bir o kadarda lezzetlidir.Bu tarif annemin gün arkadaşlarından Fatma Teyzenin tarifidir.Kendisine çok teşekkür ediyorum.Bu güzel tarifi sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler:
-4 orta boy ayva,
-1 tane elma,
-1 kahve fincanı ince doğranmış ceviz,
-1 çay kaşığı toz tarçın,
-8 tatlı kaşığı şeker(kaşığımız tepeleme olacak)
-1 su bardağı su,
Süslemek için:
-Yarım paket kremşanti,
-1 çay bardağı süt,
-toz fıstık
Yapılışı:
-Ayvaların kabuklarını soyup için çekirdeğini çıkarıyoruz.Ayvaların iç kısmı oyulmuş oluyor.
-Elmanın kabuğunu soyup rendeliyoruz ve tenceremizin tabanına yayıyoruz.
-Elmaların üzerine ayvalarımızı, oyuk kısmı üste gelecek şekilde diziyoruz.
-Ayvaların üzerine her ayvaya bir tatlı kaşığı şeker ekliyoruz.
-Üstten 1 su bardağı suyu ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
-Ocağımız kısık ayarda ,tenceremizin ağzı kapalı 1-1,5 saat arası pişiriyoruz.
-Ayvalar yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alıyoruz.Ayvaları servis yapacağımız kaba alıyoruz.
-Tencerenin tabanındaki elma rendesini ayvalarımızın içine harç olarak kullanacağız.Elmaların içine ince doğranmış cevizi,tarçını ekliyor 1-2 dakika pişiriyoruz.Harçımızı servis tabağımızdaki ayvaların içine paylaştırıyoruz.
-Ayvaların üzerlerini kremşanti ile süsleyip toz fıstık serpiyoruz.Dolapta soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Püf noktaları:
1-Ayvaları tencereye dizdikten sonra tenceremizin kapağınız açmadan kendi buharında pişmesini sağlıyoruz.
2-Üzerinin süslemesi sizin isteğinize kalmış.
3-İç harcını sonradan hazırlayan arkadaşlarda oluyor ama elmayi rendeleyip ayvaları pişireceğimiz tencerenin tabanına yayarak pişmesini sağlamak daha pratik oluyor.
4-Ben kremşantiyi pek sevmediğim için çok az ekledim siz isterseniz biraz daha artırabilirsiniz.
4-Ben kremşantiyi pek sevmediğim için çok az ekledim siz isterseniz biraz daha artırabilirsiniz.
Çok severim ama yemeyeli uzun zaman oldu.
YanıtlaSil