Bugünlerde bir salatadır gidiyorum ama ne yapalım havalar ancak bu tarz yiyeceklere müsade ediyor.Ana yemeğim karpuz ,peynir ,ekmek aralarda değişik salata çeşitlerini deniyorum .Hafif ve lezzetli oluyor.
Efendim Şanlıurfa fırın yemekleri konusunda bir numara .Herşeyi fırında pişiriyorlar.Ya aklınıza ne gelirse.Bizlerde burada yaşayınca Şanlıurfa'nın yemek kültürüne hemen adepte olduk .:)Zor olmadı yani.Burada herşeyi fırın yapıyor siz yiyorsunuz.Şimdi birşey desem inanmazsınız ,menemeni bile fırında pişiriyorlar.:)inanının inanın.....
Gel gelelim patlıcan salatamızın tarifine.
Malzemeler:
- 5 tane közlenmiş patlıcan(tabiki fırına gönderildi patlıcanla biberler.)
- 4 tane közlenmiş kırmızı biber
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- Biraz zeytinyağ
- 1 limon veya nar ekşisi(ben nar ekşisi kullandım.)
- tuz,pul biber
Yapılışı:
- En zahmetli yeri patlıcanları ve biberleri soymak ama urfa daki patlıcanlar bu konuda çok iyi hemen soyuluyorlar.Soyduğumuz patlıcanları ve biberleri normal bir büyüklükte doğruyoruz.
- Soğanı,maydanozları ve sarımsağı doğruyoruz.Patlıcan ve biberlerle karıştırıyoruz.
- İçine zeytinyağ,limon,tuz ve pul biberi ilave edip karıştırıyoruz.
- Servise hazır .Afiyet olsun
Not:Burada sabah kahvaltısına fırına patlıcan ,biber gönderiyorlar yanında da tırnaklı ekmek istenir işte budur keyif ....
Buraya geldiğimde ilk kez pazara gittim .Pazarcı"balcan balcan" diye bağırıyor.Birşey anlamadım yaklaştım ki ne göreyim.Bizim patlıcan olmuş şanlıurfa'da BALCAN .Eğer yolunuz Şanlıurfa düşerce balcan da neymiş demeyin.Ha unutmadan köfteye de kifte diyorlar benden söylemesi:)
İyi haftalar.Sağlıklı günler herkese
oy oy oyyyyyy gece gece nasılda canı çekti. dayanamam köz patlıcana. karnım toksa bile yerim:)))))
YanıtlaSilellerine sağlık canımmmm...
sıcaklarda yağlı yemekler mafediyor.patlıcan salatasıda pek severim
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZETLİ GÖRÜNÜYORLAR TAM YAZA UYGUN BİR LEZZET ...SEVGİLERİMLE...
YanıtlaSilHmmmmmmmmmm. Tam yaz salatası Harika olmuş. Herhalde sevmeyenimiz yoktur.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
sevgiler
http://www.lezzetibol.com
dün akşam mangal keyfimizin yanında bizdede patlıcan salatası vardı .etten çok bu salataya gömüldüm.çok severim .o köz kokusu yokmu nefis.ellerinize sağlık.sevgilerimle
YanıtlaSilFIRINDA PİŞEN YEMEĞİN LEZZETİ HER ZAMAN BAMBAŞKADIR. BENİMDE TERCİHİM HEP FIRINDAN YANADIR. ÖZELLİKLE BİBER DOLMASININ FIRINDA PİŞMİŞİ ENFES OLUR.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM SALATA ENFES GÖRÜNÜYOR OLDUKÇA HAFİF VE LEZZETLİ... AFİYET ŞEKER OLSUN CANIM
çok severim ben bunu
YanıtlaSilçok nefis görünüyor ellerinize sağlık ...:)
Yaaa bu öğlen saatinde,bu açlıkla yapılırmı bu çok çok severim patlıcan salatasını nefis görünüyor nefiss
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum
hocam balcan salatan harika duruyor canım çekti kiftede çok severim:))fırında pişmesi daha lezzetli olur sanırım urfalılar agızlarının tadını biliyolar ne güzel adetmiş öle melemen fırında iyi olurmu bilemem ama taş fırındır burda nerden bulacazki neyse çok laf yaptım kaçtım hayırlı haftalar inş görüşmek üzere. selamlar..
YanıtlaSilpatlıcan slatasına bayılırım.şöyle bol limonlu olacak.canım çekti.
YanıtlaSilPatlıcanın herçeşidini çok severim ellerine sağlık canım mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...
YanıtlaSilMerhaba,patlıcan salata çok leziz görünüyor,hele nar ekşisiyle,süper!ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.. kim hayır diyebilir bu salataya... fırın menemenin tadını merak ettim doğrusu:)
YanıtlaSilsevgiler...
ellerine sağlık. Bayılırım bu salataya. Yedikçe yedirir kendini.
YanıtlaSilsalata manyağı olarak çok severim kendilerini baş salatalarımdandır kendisi :):)
YanıtlaSilellerine sağlık
NE ÇOK SEVDİĞİMİ BİR BİLSEN :)
YanıtlaSilofffff süperr görünüyor süperrr.
YanıtlaSilbayılırım nar ekşili olacak birde.
ellerine sağlık
Ay çok canım çekti, biz de mangalda yapıyoruz. Yazlığa gidince ilk fırsatta yapacağım.
YanıtlaSilFırına gönderme işi beni çocukluğuma taşıdı. Elazığ'da da öyleydi. Tele patlıcanlar, biberler dizilirdi, fırına gönderilirdi. Üzerine de domates sosu, adına da kebap denirdi. Offf çok uzaklara gittim.
Patlıcan salatasını çatalla eziyorum ben. Onun dışında yapılışı aynı...
Paylaşım için teşekkürler...
Hmmm... Yarın ben de patlıcan közleyeceğim. Dün pazardan 4 tane kocaman bostan patlıcanı aldım. Dilerim iyi çıkarlar, çekirdekli patlıcan oldu mu istediğin tadı yakalamak çok zor oluyor.
YanıtlaSilSüpermiş bu fırın olayı, keşke her yerde olsa, hem sağlıklı, hem kolay. Patlıcan salatası da favorilerimdendir, hele fırında közlenince tadı da bir başka güzel oluyor, ellerine sağlık canım, sevgiler..
YanıtlaSil