14 Mayıs 2009 Perşembe

DOMATES KURUSUYLA BAMYA

Ben domates kurusunu her fırsatta kullanırım.Daha doğal geliyor bana.Yazın biraz bamya ,biber,patlıcan ve domates kurutmuştuk anneciğimin yanındayken.Hala kullanmaktayım. .Artık son demlerini yapıyorum kuruluklarımın,Yazın kısmet olursa yine kuruluklarımı kurutacağım kış için.Sizlerede tavsiye ederim.

Yapılışına gelince:

Bamyaları akşamdan ıslattım,içine yarım limon sıktım saydamsı olmasın diye.Kurutulmuş domatesleride ıslattım.Bir gün sonrada bir soğanı,domatesi ve bamyayı düdüklü tencereye ekledim 20 dakika pişirdim.Ha unutmadan içime 1 yemek kaşığı zeytin yagı ekledim.Piştikten sonra içine bir limon sıktım 3-4 baş sarımsak ezdim ekledim.Benim yiyeceğim kısmı ayırdım eşimin yiyeceği bamyaya nohutta ekledim daha güzel oluyor ama benim diyetteki nohut hakkımı başka bir gün kullanacağım.::)))

18 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok sağlıklı bir yemek....
    Bamyayı çok severim..
    Ama hiç domates kurusu yapmadımda yemedimde nasıl kurutulduğu hakkında bilgi verirsen sevinirim:)

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor.
    domatesi nasıl kurutuyosunuz nolur anlatın çok merak ediyorum.
    herkes anlatıyor ben hiç bilmiyorum

    YanıtlaSil
  3. SEVGİLİ KÜBRA VE ASLI DOMATESİ KURUTMAK ÇOK KOLAYDIR CANLARIM.YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY HORMONSUZ KÖY DOMATESLERİNİ VAKTİ GELİNCE ALIYORSUNUZ YIKIYORSUNUZ SONRA ORTADAN İKİYE ENİNE KESİYORUZ.DİLİMLER GİGİ YAPIYORIZ YANI BIÇAKLA HAFİFTEN ÇİZİYORUZ VE ÜZERİNE BİRAZ KAYA TUZU SERPİYORUZ Kİ BOZULMASIN DİYE ONDAN SONRASI GÜNEŞE KALMIŞ.NE KADRA SÜREDE KURUTURSA TABİ ARALARDA CEVİRİYORUZ DOMATESLERİMİZİ BİRAZ UZUN ANLATTIM AMA YAPIMI DAHA KOLAYDIR YAZIN YAPARKEN FOTOSUNU ÇEKERİM .SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. bamyayi evde seven yok ben haricinde,kuru domatesle daha nefis olmustur deneyecegim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bamya maalesef bizim evde tercih edilen bir yemek degil.bende hiç yapmadım o yüzden.ama senin tarifinle deneyim oturup kendim yemeyi düşünüyorum.ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
  6. Bambayı çok severim,ekşili ekşili mımm:))
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. bamya yemeğini çok severim..domates kurulu hiç denemedim..değişik güzel bir tarif olmuş..

    ellerne sağlık...

    öptüm canım..

    YanıtlaSil
  8. Çok tşkr ediyorumm mutlaka yazın deneyeceğim:))

    YanıtlaSil
  9. çok saol ablacım.
    yaylada babam hormonsuz domates ekiyor çok lezetli ben deneyeceğim bu yıl inşallah.

    YanıtlaSil
  10. hmmm kokusu burnuma geldi inanki bamyayi cok severimm bilhassa kurusunu...
    kurutulmus domates bende kullanirim ve TR gidince tekrar kurutucam ama bunu yapmak hic aklima gelmemisti;)
    hayirli cumalar canim

    YanıtlaSil
  11. Bamyayı evcek çok severiz. Bizde de bütün kurular, dondurucuda ne var ne yoksa bitti. Bir an önce çıksın diye gözlüyoruz yaz sebzeleri.

    YanıtlaSil
  12. Bayılırım bamyaya:))Dometes kurusuylada bi başka güzel olur hani.Ellerine sağlık.Dometes hiç kurutmadım ama bu yaz senin anlatımınla bi deniyeceğim...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. bayıldığım bir lezzet.yanında turşu,yoğurt ve bulgur pilavıyla..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  14. Muhteşem olmalı! (Kaç kilo verdim demiştin sen? O muhteşem sonuç için kutluyorum. Gerisi de kolaylıkla gelecek, yola devam!)

    YanıtlaSil
  15. ellerine saglık hocamm bamya severim bnd kilolar gidiomu merak ettim ekmegi kestim yürüyorum ama tık yokk bende :((iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  16. Canım benim eşim çok sever..Ben kurutamadım geçen yaz..Ama patlıcan-biber-fasulye kuruttum..6 liradan bir başladı en ucuzu 3 liraydı bugün yarın zamanı geçti valla:)))
    Ama arada bir-iki ip hazır alırım...Eline sağlık yemiş kadar oldum..

    YanıtlaSil
  17. resmini görünce birazda nohut olsa daha lezzetli olur diye aklımdan gecirdim ama yazının sonuna gelince zaten koyduğunuzu açıklamışsınız ellerinize sağlık mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
  18. çok güzel bir tercih ellerine sağlık. afiyetler olsun.
    svglr.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))