2 Şubat 2014 Pazar

NANELİ SOS

Merhabalar sevgili canlar malum tatildeyiz.Eşimizle , dostumuzla ve en önemlisi pamuk prensesle vakit geçiriyorum.Kısa bir sürede olsa tatil güzel.İnsan hiç bitmesin istiyor:))Ama her güzel şeyin sonu olduğu gibi tatilinde bir sonu var.
Fırsat bulup bir tarif eklemeyi çok istiyorum ama biraz zor oluyor.Kısa bir postla bende buradayım demek istedim.Ben bu sosu mantıya,tarhana çorbasına,yayla çorbasına ekliyorum yemeklere ayrı bir lezzet kattığını düşünüyorum.
Malzemeler:
-4 yemek kaşığı sıvı yağı,
-1 tatlı kaşığı nane,
-2-3 diş ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak,
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Yağımızı ocağa alıp biraz ısıtıyoruz.Yağımız ısındıktan sonra içine nane  ve sarımsağını ekliyoruz ve biraz yakmadan kavuruyoruz.sonra üzerine kırmızı pul biberi ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğuma bırakıyoruz.Sos soğuduktan sonra yemeklerimizi servis ederken üzerine sosunu da ekleyip güzel bir sunum yapıyoruz.Afiyet olsun.
Not :Sarımsak sevmiyorsanız eklemeye bilirsiniz.

2 yorum:

  1. Nesecim ellerine saglik. Soslari ne cok seviyoruz millet olarak degil mi =)
    Iyi tatiller, prensesinle guzel vakit gecirmeler =)

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))