21 Şubat 2014 Cuma

YUMURTALI BAYAT EKMEK KIZARTMASI

 Ekmek israfına son evimizde bayatlayan ekmekleri bu şekilde değerlendirebiliriz.Üstelik tadı çok güzel her zaman  ekmeklerinizi bayatlatmak isteyeceksiniz.Hafta sonu kahvaltısında güzel bir alternatif olabilir.

Malzemeler:
- 1 bayat ekmek,
-4 yumurta,
-1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı,
-tuz ve biraz karabiber,

Yapılışı:
-Ekmekleri parmak kalınlığında ince dilimler halinde kesip, geniş bir kabın içinde de tuz ve karabiber (isteğe bağlı) ekleyerek çırptığımız yumurtalara arkalı önlü buluyoruz ve önceden ısıttığımız kızgın yağda kızartıyoruz.
-Kızarttığımız yumurtalı ekmekleri aldığımız servis tabağımızın tabanına kağıt havlu sererek fazla yağını alabiliriz.
Not : Yağ tam ısınmadan ekmeğinizi kızartmaya başlarsanız ekmek yağı çekecek, çok ağır ve yağlı olacaktır.Yağ tam ısınmadan ekmeğinizi kızartmazsanız daha lezzetli ve hafif olur.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Hım ellerine sağlık :)
    Çok severiz ama evde ekmek tüketimi az olunca çok nadir yapılan bir tarif :)

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))