13 Şubat 2014 Perşembe

NAKİT SIKINTISI MI ÇEKİYORSUNUZ?


Nakit sıkıntısı çektiğimizde banka kredisi bizi rahatlatır

 Kış mevsimi zordur. Yakıt masrafı ciddi şekilde belimizi bükmekte. Ve ne acıdır ki, o kadar yakıt parası ödediğimiz halde zaman zaman ısınamaz, elektrikli ısıtıcılara ya da klimalara ihtiyaç duyarız. Tabii bu da ek bir masraf demek olur. Bu kadar masrafla ay sonunu getirmek de ciddi bir sıkıntı yaratır.
Nakit para sıkıntısı sebebiyle kredi kartı kullanımlarında artış olmakta. Oysa kredi kartı borcu da bize aittir. Ancak o anda cebimizden çıkmadığı için ve borcu daha ileri bir tarihte ödeyeceğimiz için daha rahat harcama yapabiliyoruz. Ancak kredi kartı borcumuzun tamamını ödemeyince biriken borç maalesef daha sonrasında önemli bir sorun oluyor. Ve kredi kartı borcunu kapatmak için kredi alma yoluna gideriz. Bu elbette ki bizi rahatlatan, belimizi doğrultmamızı sağlayan bir durum. Üstelik kredi hesaplama araçları sayesinde ne kadar kredi alırsak aylık ne kadar ödeyeceğimizi de bankaya gitmeden değerlendirme şansımız oluyor. Kredi başvurusu yapmak zaten çok kolay. Kefil göstermeden, evrak getirmeden artık kısa bir mesaj atarak kredi başvurusunda bulunabiliyoruz.

Tüm bunlar elbette finansal anlamda bir rahatlık ve kolaylık sağlamakta. Ancak yine de zorunlu harcamalarımız dışında harcamalarımızda aşırıya kaçmamaya, borçlarımızı zamanında ödeyerek faiz bindirmemeye dikkat etmekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))