5 Ocak 2013 Cumartesi

GARNİTÜRLÜ MİLFÖY BÖREĞİ


    Pratik tarifleri sevenlerdenseniz bu börek tam size göre demektir. Yapımı çok kolay lezzeti harika bir börek.
Malzemeler:
-1 paket milföy hamuru,
İç harcı:
-Küçük bir kavanoz garnitür
-200gr orta yağlı kıyma,
-1 yemek kaşığı zeytin yağ,
-Tuz,biber
Üzeri için:
-1 tane yumurta sarısı,
-çörek otu,susam,
Yapılışı:
-İç harç için kıymalar ocağa alınır. Kısık ateşte kendi suyunda pişmesi sağlanır.
-Kıyma piştikten sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir biraz kavurduktan sonra içine suyunu süzüp yıkadığımız garnitürler ilave edilir.1-2 dakika karıştırdıktan sonra isteğe göre tuzu biberi ayarlanır.
-Milföy yaprakları alınır içine garnitürlü kymalı karışım konulur,
-Karşılıklı köşeler birleştirilir.Bohça şekli verilir.Ters çevrilir yağlanmış tepsiye dizilir.
-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam çörek otu serpilir.
-180-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
-Sıcak sıcak ikram edilir.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. Neşecim çok pratik ve lezzetli bir börek olmuş..Milföy böreğine bayılırım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. hem şık hem de çok leziz bir börektir,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Nurşen Hanımcığım teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. milföylü börek ohh mis gibi çıtır çıtır olmuştur...
    canım ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. benim çocukların bayıldığı bir tarif ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))