Baklanın daha önce zeytinyağlısını yapmıştım şimdi etlisinin tarifini yazacağım isteğinize göre tercih sizin efendim.Yalnız migren rahatsızlığı olana pek iyi gelmiyor.Fazla yememek lazım.
Malzemeler:( 3-4 Kişilik)
-Yarım kg yeşil bakla,
-Yarım kg yeşil bakla,
-200 gram kuşbaşı kuzu eti,
-1 tane kuru soğan,
-yarım yemek kaşığı biber
salçası,
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz,
-yarım bardak sıcak su
Yapılışı:
-yarım bardak sıcak su
Üzerine sos:
-1 kase yoğurt,
-1 diş sarımsak,
üzeri için:
-yarım demet dere otu,
-Baklanın kılçıklarını temizliyor ve parmak
başı büyüklüğünde doğruyoruz.
-Kuşbaşı etimizi tencereye alıp kendi suyunu salarak pişmesini sağlıyoruz.Et suyunu çekince biraz sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Zeytinyağı ekleyip biraz kavuruyoruz.
-Soğanı küp küp doğrayıp etin üzerine ekleyip
kavuruyoruz.Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını ekleyip
karıştırıyoruz.
-Daha sonra doğradığımız baklaları da
ekleyip karıştırıyoruz.2-3 dakika kavuruyoruz.
-Tuzunu ekliyoruz.
-Sıcak suyu yemeğimize ekleyip kısık ateşte
pişmesini bekliyoruz.Yemeğimiz baklaların tazeliğine göre 25-30 dakika da
pişiyor.
Yemeğimiz piştikten sonra biraz
dinlenmesini bekliyor sonra servis ediyoruz servis sırasında yemeğimizin üzerine
sarımsaklı yoğurt döküp ,ince ince doğradığımız dereotunu serpiştiriyoruz.Ben yoğurt ekleyince foto pek net çıkmıyor diye yoğurt eklemeden çektim ama sarımsaklı yoğurt bu yemeğe çok yakışıyor.
Afiyet olsun
Taze bakla çıktımı,yoksa benimmi haberim yok..Ama ben zeytinyağlısını daha çok seviyorum..elllerinize sağlık..
YanıtlaSilNurşen hanımcığım markette vardı benimde canım çekti aldım çıkıp çıkmadığını tam olarak bilmiyorum.
YanıtlaSil