14 Ocak 2013 Pazartesi

ETLİ BAKLA




 Baklanın daha önce zeytinyağlısını yapmıştım şimdi etlisinin tarifini yazacağım isteğinize göre tercih sizin efendim.Yalnız migren rahatsızlığı olana pek iyi gelmiyor.Fazla yememek lazım. 
Malzemeler:( 3-4 Kişilik)
-Yarım kg yeşil bakla,
-200 gram kuşbaşı kuzu eti,
-1 tane kuru soğan,
-yarım yemek kaşığı biber salçası,
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz,
-yarım bardak sıcak su
Üzerine sos:
-1 kase yoğurt,
-1 diş sarımsak,
üzeri için:
-yarım demet dere otu,

Yapılışı:
-Baklanın kılçıklarını temizliyor ve parmak başı büyüklüğünde doğruyoruz.
-Kuşbaşı etimizi tencereye alıp kendi suyunu salarak pişmesini sağlıyoruz.Et suyunu çekince biraz sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Zeytinyağı ekleyip biraz kavuruyoruz.
-Soğanı küp küp doğrayıp etin üzerine ekleyip kavuruyoruz.Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını ekleyip karıştırıyoruz.
-Daha sonra doğradığımız baklaları da ekleyip karıştırıyoruz.2-3 dakika kavuruyoruz.
-Tuzunu ekliyoruz.
-Sıcak suyu yemeğimize ekleyip kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.Yemeğimiz baklaların tazeliğine göre 25-30 dakika da pişiyor.
Yemeğimiz piştikten sonra biraz dinlenmesini bekliyor sonra servis ediyoruz servis sırasında yemeğimizin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp ,ince ince doğradığımız dereotunu serpiştiriyoruz.Ben yoğurt ekleyince foto pek net çıkmıyor diye yoğurt eklemeden çektim ama sarımsaklı yoğurt bu yemeğe çok yakışıyor.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Taze bakla çıktımı,yoksa benimmi haberim yok..Ama ben zeytinyağlısını daha çok seviyorum..elllerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Nurşen hanımcığım markette vardı benimde canım çekti aldım çıkıp çıkmadığını tam olarak bilmiyorum.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))