2 Aralık 2012 Pazar

PIRASA ÇORBASI

         Kışın gelmesiyle çorbalar mutfaklara renk veriyor. Çorbanın ter türlüsünü severim,değişik çorba tariflerini denemeyi ve tatmayı gayret ederim.Bu Türk mutfağındaki kadar çorba çeşidi başka bir mutfakta yok bizler bu konuda çok şanslıyız.Gelelim bu günlerde çok sık yapıp zevkle yediğimiz çorba tarifimize:
Malzemeler:(3-4 kişilik)
-2 sap pırasa,
-1 tane havuç,
-1 tane orta boy patates,
-1 küçük fincan mercimek,
-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
-kırmızı pul biber
-tuz,
-2-3 su bardağı su
Yapılışı:
-Yapılışı çok pratik bu çorba vitamin deposu aynı zamanda. Önce malzemelerimizi yıkayıp yemeğe hazır hale getiriyoruz.
-1 fincan mercimeği yıkayıp tencereye alıyoruz üzerine 2 su bardağı sıcak su ve tuzunu ilave edip pişirmeye alıyoruz.Mercimekler kaynamaya yakın üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alıyoruz.Köpüklerini aldıktan sonra,
-Pencereye rendelediğimiz havuç ve patatesi,boyuna kesip ince ince doğradığımız pırasayı,zeytinyağı ve isteğe göre pul biberini ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
-Sebzeler ve mercimek piştikten sonra çorbamız hazır.15-20 dakikada yemeğimiz servise hazır hale geliyor.Suyu az gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))