Kışın gelmesiyle çorbalar mutfaklara
renk veriyor. Çorbanın ter türlüsünü severim,değişik çorba tariflerini denemeyi
ve tatmayı gayret ederim.Bu Türk mutfağındaki kadar çorba çeşidi başka bir mutfakta
yok bizler bu konuda çok şanslıyız.Gelelim bu günlerde çok sık yapıp zevkle
yediğimiz çorba tarifimize:
Malzemeler:(3-4
kişilik)
-2 sap pırasa,
-1 tane havuç,
-1 tane orta boy patates,
-1 küçük fincan mercimek,
-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
-2 sap pırasa,
-1 tane havuç,
-1 tane orta boy patates,
-1 küçük fincan mercimek,
-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
-kırmızı pul biber
-tuz,
-tuz,
-2-3 su bardağı su
Yapılışı:
Yapılışı:
-Yapılışı çok pratik bu çorba vitamin
deposu aynı zamanda. Önce malzemelerimizi yıkayıp yemeğe hazır hale
getiriyoruz.
-1 fincan mercimeği yıkayıp tencereye
alıyoruz üzerine 2 su bardağı sıcak su ve tuzunu ilave edip pişirmeye
alıyoruz.Mercimekler kaynamaya yakın üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alıyoruz.Köpüklerini
aldıktan sonra,
-Pencereye rendelediğimiz havuç ve
patatesi,boyuna kesip ince ince doğradığımız pırasayı,zeytinyağı ve isteğe göre
pul biberini ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
-Sebzeler ve mercimek piştikten sonra
çorbamız hazır.15-20 dakikada yemeğimiz servise hazır hale geliyor.Suyu az
gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
ÇOK TEŞEKKÜRLER ,
ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))