7 Aralık 2012 Cuma

EKŞİLİ SU KABAĞI

Su kabağı mevsimi geldi de geçiyor bile bende uzun zamandır yayınlamak istediğim Su Kabağı tarifimi yazayım istedim.Ekşili lezzetleri sevenlere şiddetle tavsiye edilir efendim.Su kabağını bilmeyen var mı ?
Tarifi ustalık ister vay şöyle kolay yada zor demeyeceğim deneyim siz karar verin .
Dedikodu cehennem kazanın ateşidir,kaynayana da kaynatana da faydası olmaz
Malzemeler:
-1 orta boy su kabağı,
-1 su bardağı nohut,
-300 gram kuşbaşı kuzu eti,
-1 tane kuru soğan,
-1 tane kırmız yada yeşil biber,
-2 yemek kaşığı sıvı yağı,
-2 tane domates,
-yarım kaşık biber salçası,
-1-2 diş ezilmiş sarımsak,
-yarım tatlı kaşığı sumak ekşi,
-yarım tatlı kaşığı nane,
-tuz,
kaynamış su
Yapılışı:
-Yemeğimizin önce kabakları ayıklanır Kabağımızı ortadan ikiye kesip dilimliyoruz.Dış kabuğunu ve içinde çekirdekli kısmı ayırıyoruz.Ve kuşbaşı et büyüklüğünde doğruyoruz.
-Yemeğimiz yapmadan bir gece önce nohutlarımızı ıslatırsak nohut daha kolay pişecektir.
-Yemeğimiz düdüklü tencerede daha kolay pişiyor.Diğer tencerelerde de pişer yalnız pişmesi biraz zaman alır.
-Düdüklü tencerenin tabağına kuşbaşı etler,üstüne yemeklik doğradığımız kuru soğan onun üstüne akşamdan ıslattığımız nohutları, üstüne de  küp küp doğradığımız kabağı, biber ile domatesi doğrayıp ekliyoruz.
-Sıvı yağını malzemelerin üstünden ekliyoruz.
-Bir kase suda salçayı ezip yemeğimize ekliyoruz.Tuzunu da attıktan sonra üzerini 2 parmak geçene kadar su ekleyip ocağa alıyoruz.
Düdüklü tencere kaynamaya başlayınca ağzını kapatıp 30 dakika pişiriyoruz.Yemeğimiz piştikten sonra içine ezilmiş sarımsağı,sumak ekşiyi ekleyip iki taşım kaynatıyoruz.Üstüne nane ekleyip servis yapıyoruz.Ekşi tuzu sizin damak tadınıza kalmış.
Afiyet olsun

4 yorum:

  1. bu yemeklerin kıymetini bilmek gerek..
    ne mutlu sahip çıkıyorsun..
    elelrine sağlık neşelim :)))
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yemek bu, Nuray'a katılıyorum da nerde buralarda su kabağı bulmak.
    Ellerinize sağlık, çok nefis ve sağlıklı bir yemek. Afiyet olsun sizlere.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Kabağı severim hele ekşili lezzetleri pek çok severim..
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))