23 Eylül 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

 
Yaz mevsiminin en güzel yemeklerindendir kabak yemeği.Hafif olması mideyi rahatlatması açısından çok tercih edilir.Bağırsakları çalıştırması konusunda söyleyecek bir söz bulamıyorum.Ben yemek yaparken pratik olmasına çok önem veren biri bayanım.Zamansızlıklı yoksa pratik olmayı sevmek mi bilmiyorum .Sanırım her ikiside:)İşte bu yemek benim kategoriye çok uyuyor.
O kadar işimin arasında ben oturmuş bloguma yemek tarifi yazıyorum.Oh ne rahatlık diyebilirsiniz değil uğraşmaktan sıkıldım biraz rahatlamaya ihtiyacım var.Blogum benim rahatlama alanım.Biraz kafa dağıtıyorum tabiri yerindeyse:) Gelelim yemeğimizin tarifine.
Yemeğin yapılış süresi:10 dakika
Yemeğin pişme süresi:20-25 dakika
Yemeğin zorluk derecesi:Çok kolay:)
Yemeğin kaç kişilik olduğu:4 kişilik
Yemeğin malzemeleri:
  • 1 kg yaz kabağı( taze kabak),
  • 2 tane orta boy domates,
  • 2 tane kırmızı biber,
  • 1 tane orta boy soğan,
  • yarım demet dereotu,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay bardağı sıcak su, tuz,
Yapılışı:
-Öncelikle kabak,domates,biber,dereotunu yıkıyoruz.
-Kabakları halka halka doğruyoruz.Soğanı yemeklik doğruyoruz.Domates ve biberi küp küp doğrayıp hazır ediyoruz.Dereotunu ince ince kıyıyoruz.
-Orta büyüklükte bir tencere alıp içine doğradığımız sebzeleri soğan,biber,kabak,domates sırasıyla tencereye ekliyoruz.
-En üstten zeytinyağını ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.Ocağın kısık ateşte açıp yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz. Su eklemiyoruz çünkü yemek suyunu bırakacaktır.
-Yemeğimiz suyunu çekmeye başlayınca 1 çay bardağı suyu yemeğin durumuna göre ekliyoruz.Eğer çok suya ihtiyacı yoksa yarım bardak ekleyebiliriz.
-Yemeğimizin piştiğini anlamak için içinden bir parça kabak çıkartıp kaşıkla parçalayalım eğer kolay parçalanıyorsa pişmiştir yada tadına bakabiliriz piştiğini kontrol için:)
-Yemek piştikten sonra üzerine ince ince doğradığımız dereotunu serpiyoruz.Servis yapıyoruz Afiyet olsun.Şifa oldusun
Not:Kabızlık çekenlere,hamilelere,mide rahatsızlığı olanlara bu yemek tavsiye edilir.
 
 

4 yorum:

  1. Bu yaz çok yaptım ama her seferinde fotoğraflamayı unuttum :)))

    Çok severim ben hafif ve yumuşak. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Papatyam benimde bu yaz severek yaptığım bir yemek markette taze taze kabakları görünce dayanamıyorum:)) teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Kabakkk..En sevdiğim sebze..Her türlüsüne varım..ellerine sağlık canım..afiyetler olsun..sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. kabak gerçekten çok faydalı bir sebze bende yarın graten yapacağım,zeytinyağlısı da çok güzel oluyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))