Gülümsemek için yazımı sonuna kadar okuyun lütfen.
Kabak ,yemek olarak sık yenilmesi gereken lifli bir yiyecektir.Ve özelikle de benim gibi zayıflama sorunu olan hafif kilolu bayanlar için:))))))
Kabağın her hali başka güzeldir bence ama bu halini bilen pek çıkmaz diye düşünüyorum.Benim yemek anlayışım genelde pratik ,yapımı kolay ve lezzetli yiyeceklerdir.Diyeceksiniz ki daha ne olsun .Aşk olsun efendim aşk olsun.Konu ile pek alakası yok ama Olgun şimşek'in Kapalıçarşı adlı dizide söylediği güzel türkülerden biri:) Aşk olsun Aşk olsun.
Bu günlerde en beğendiğim türkülerden biri.
Ask Olsun
Yakarim ona bir seher turkusu
Gozleri zaten deniz deniz kokusu
Ikimizin yerinede ben severim
Odur sevdamin batisi dogusu..
Ikimizin yerinede ben severim
O dur sevdamin batisi dogusu..
Ask Olsun Ask Olsun,
Su alemde hep ask olsun,
Su alemde hep ask olsun
O guzelde beni sevsin
Gonlumdeki su taht dolsun,
Gonlumdeki su taht dolsun
Bir gulusu vardir, dunyaya deger
Severmis ya asIk degilmis meger
Canin sag olsun der, der gecerim
Bir gun seveceksen
Sen beni eger canin sag olsun der
Der gecerim bir gun seveceksen
Sen beni eger
Ask olsun Ask olsun
Su alemde hep Ask olsun
Hep Ask olsun hep ask olsun
O guzelde beni sevsin
Gonlumdeki taht dolsun
Gonlumdeki su taht dolsun
Soz : Neşe Sen
Beste : Cem Yildiz
Yorum : Olgun simsek
Yok bu bizi kesmedi diyorsanız buyrun dinleyin bakalım sizde benim gibi sevecek misiniz?Ama güzel yorumlarınızı yazın..haydi dinleyin artık .sizleri bekliyorumm:)))DİNLEMEK İÇİN
Türkü ,film derken balkabağının tarifini unutuyorduk:)))))Yok yok unutmadım sadece konu dağıldı biraz daha doğrusu laf lafı açtı.:)))
Nihayet balkabağımızın tarifine geldik.
Malzemeler:
yarım kğ balkabağı,
Büyük bir kase yoğurt,
2-3 diş sarımsak (ben yeşil sarımsak doğradım)
Nane,pul biber ,tuz.
Yapılışı:
1-Balkabaklarının dış kabukları biraz serttir.Soymak biraz zor olacak ama siz yaparsınız.Ben size güveniyorum .Biraz dikkat tabi:))
2-Dış kabuklarını soyup, iç çekirdek kısmını çıkartıktan sonra balkabağımızı küp küp doğruyoruz ve sıcak suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Haşlarken biraz tuz atıyoruz.(Haşladıktan sonra kaşığımızın kenarıyla kabağı parçalamaya çalışıyoruz.Eğer kolay parçalanıyorsa pişmiş demektir.) Kabağımızı süzüp soğumasını bekliyoruz.
3-Bir kase yoğurdumuzu iyice çırpıp,içine sarımsağımızı eziyoruz ve karıştırıyoruz.Tuz ,pul biber ve nane eklemeyi unutmuyoruz.:)))
4- Son olarakta balkabağımızı hazırladığımız karışımın içine katıp karıştırıyoruz.
Ve afiyetle gönül rahatlığı ile kalori malori hesabı yapmadan yiyoruzzz.Çünkü çok düşük kaloridir kendisi..Aynı zamanda bol lifliiii.
KABAK.... fazla söze ne hacet:)))
Kabak evliyalar peygamberler yemeği demiş büyük usta...
Kim mi büyük usta
Gül Ahmet Yiğit
Halk ozanı kendisi
Bilenler bilirde bilmeyenlere anlatmak lazım onu:))))
İŞTE KABAĞIN HİKAYESİ
AMA MUTLAKA SONUNA KADAR DİNLEYİNNN LÜTFENNN
ÇOK GÜZEL..:)))
Bgün gevezeliğim üstümde ne yapayımmm
Hepinize sıcacık selamlar...
Çok değişik olmuş canım.İlginç.Türküyü dinliyorum hemen,bakalım nasılmış :)sevgiler canım.
YanıtlaSilah ne olacak bu hafif kilolu halimiz hiç bilmiyorum:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canımmm
nefis görünüyor
öpüyorum en sevgi dolusundan
Ayy ben burda neşeli bir hatun gördüm maşallah canım:))
YanıtlaSilKabağın öyküsü olgunun şarkısı pratik çorba :D
Yazını sonuna kadar beğenerek okudum canımsın ellerine yüreğine sağlık...
Merhaba neşeli,
YanıtlaSilKabağın tatlısı güzel olur.
Hiç yedim mi hatırlamıyorum yemeğini, ilerde nasip olursa yeriz bizde. (: Sanırım çok lezzetli olur yemeği :)
güzel bir fikir.ellerine saglık.
YanıtlaSilah hafif kilolarımz yokmu.. allah islah etsin bizi:))
YanıtlaSilsayfalari acamadim ama.benim de bir anim var senin bu yogurtlu kabakla ilgili .
YanıtlaSilNormal kabakla denemiştim ve çok sevmiştim eminim balkabağıylada nefis olur..Ben kavurmasınıda çok severim balkabağının..:)
YanıtlaSiliyi haftalar,sevgiler
Ay Neşeli Neşem :)
YanıtlaSiliyi ki okudum bu yazıy,mutuluğun daim olsun emi bayıldım bu tarife yapıcam inşallah,hikaye,türkü hepsi harika kocaman öptüm canım:)