6 Şubat 2010 Cumartesi

BEZELYELİ KIYMALI MİLFÖY


Uzun zamandır denemek istiyordum bu böreği,anca kısmet oldu çok pratik .Aniden bir misafirinizin geleceginimi öğrendiniz o halde haydi milföylü börek yapmaya.Şimdi diyeceksiniz ki bohça gibi yaptıktan sonra neden ters çevirmedin?Hep ters  şekilde deniyordum bu seferde böyle olsun istedim ,güzel oldu ama daha kıtır kıtır oldu.hafiften ağzı açıldı görüntüde hoştu yani:)Çok pratik ve lezzetli bir börek.
Malzemeler:
İç malzemeler:
1 Küçük kavanoz bezelye,
200 g kadar kıyma,
1 tane orta boy soğan,
az biraz biber salçası,
kırmızı biber ,karabiber,tuz
1 paket milföy,
üzerine:1 yumurtanın sarısı,susam,çörek otu
Yapılışı:
Önce kıymayı kavuruyoruz.Üzerine ince kıyılmış soğanları ekliyip kavurmaya devam ediyoruz.Salças,tuz,karabiber kırmızı biber eklenir karıştırılır.En sonunda yıkayıp süzdüğümüz konserve bezelyeler ekenir kartıştırılır.İç malzemeler bundan ibarettir.:)))
Hzırldığımız içten bir tatlı kaşığı alarak milför hamırlarının içine koyup bohça yapıyoruz.Hepsine aynı işlemi uyguluyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otunu serpiyoruz.200 derecede üzeri kızarıncaya kadra pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Not: Yağ kullanmayı unutmadım sadece kıyma yağlı diye eklemedim.Eğer sizin kıyma az yağlı ise bıraz yağ ekleyebilirsiniz.:)))

15 yorum:

  1. Ellerine saglik canim citir citir nefis görünüyor.

    YanıtlayınSil
  2. Mmmmm, enfes görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlayınSil
  3. Hayat kurtaran harika bir lezzet nefis olmuş ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com/

    YanıtlayınSil
  4. Neşeciğim ellerine sağlık...

    mutlu pazarlar...

    YanıtlayınSil
  5. Sabah sabah canım çekti yahu:)

    Ellerine sağlık öretmenimmm:)

    Hayırlı pazarlar..

    YanıtlayınSil
  6. harika görünüyor canım. bu arada hamılelık nasıl gidiyor sevgiler..

    YanıtlayınSil
  7. ELLERINE SAGLIK CANIM COK GUZEL OLMUS.KUSBASI ET VE MINIK PATATES ILEDE COK GUZEL OLUYOR MILFOY HARIKA BIR HAMUR
    AFIYET OLSUN SEVGILER

    YanıtlayınSil
  8. Ellerine sağlık, miss gibi olmuştur eminim:))

    YanıtlayınSil
  9. milfoye vurgun biri olarak :)) sevgilerr

    YanıtlayınSil
  10. Eline sağlık canım haklısın kokulara karşı şuan çok hassassın bbeno ,memo,gökkız hepimiz iyiyiz.kendine iyi bak canım

    YanıtlayınSil
  11. AH OLMAZMI
    GÜZEL OLMAZMI HİÇ ???
    :)))

    YanıtlayınSil
  12. Çıtır çıtır nefis olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  13. canımm çok lezzetli olmuş kesinlikle en sevdiğim lezzet tatmak için can atardımm..

    YanıtlayınSil
  14. merhabalar enfes görünüyor ellerine emeğinize sağlık tarih kokan bir şehir urfa kalesi balıklı gölü bir çarşısı vardı sanırım kapaklı mıydı adı izmirden sevgi ve dostlukla..

    YanıtlayınSil
  15. ellerine kollarına sağlık canım,
    eminim çok lezzetli olmuştur.
    bayılıyorum milföye zaten:)
    sevgiler,öpücükler

    YanıtlayınSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))