Malzemeler:
İç malzemeler:
1 Küçük kavanoz bezelye,
200 g kadar kıyma,
1 tane orta boy soğan,
az biraz biber salçası,
kırmızı biber ,karabiber,tuz
1 paket milföy,
üzerine:1 yumurtanın sarısı,susam,çörek otu
Yapılışı:
Önce kıymayı kavuruyoruz.Üzerine ince kıyılmış soğanları ekliyip kavurmaya devam ediyoruz.Salças,tuz,karabiber kırmızı biber eklenir karıştırılır.En sonunda yıkayıp süzdüğümüz konserve bezelyeler ekenir kartıştırılır.İç malzemeler bundan ibarettir.:)))
Hzırldığımız içten bir tatlı kaşığı alarak milför hamırlarının içine koyup bohça yapıyoruz.Hepsine aynı işlemi uyguluyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otunu serpiyoruz.200 derecede üzeri kızarıncaya kadra pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Not: Yağ kullanmayı unutmadım sadece kıyma yağlı diye eklemedim.Eğer sizin kıyma az yağlı ise bıraz yağ ekleyebilirsiniz.:)))
Not: Yağ kullanmayı unutmadım sadece kıyma yağlı diye eklemedim.Eğer sizin kıyma az yağlı ise bıraz yağ ekleyebilirsiniz.:)))
Ellerine saglik canim citir citir nefis görünüyor.
YanıtlaSilMmmmm, enfes görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilHayat kurtaran harika bir lezzet nefis olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
Neşeciğim ellerine sağlık...
YanıtlaSilmutlu pazarlar...
Sabah sabah canım çekti yahu:)
YanıtlaSilEllerine sağlık öretmenimmm:)
Hayırlı pazarlar..
harika görünüyor canım. bu arada hamılelık nasıl gidiyor sevgiler..
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK CANIM COK GUZEL OLMUS.KUSBASI ET VE MINIK PATATES ILEDE COK GUZEL OLUYOR MILFOY HARIKA BIR HAMUR
YanıtlaSilAFIYET OLSUN SEVGILER
Ellerine sağlık, miss gibi olmuştur eminim:))
YanıtlaSilmilfoye vurgun biri olarak :)) sevgilerr
YanıtlaSilEline sağlık canım haklısın kokulara karşı şuan çok hassassın bbeno ,memo,gökkız hepimiz iyiyiz.kendine iyi bak canım
YanıtlaSilAH OLMAZMI
YanıtlaSilGÜZEL OLMAZMI HİÇ ???
:)))
Çıtır çıtır nefis olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanımm çok lezzetli olmuş kesinlikle en sevdiğim lezzet tatmak için can atardımm..
YanıtlaSilmerhabalar enfes görünüyor ellerine emeğinize sağlık tarih kokan bir şehir urfa kalesi balıklı gölü bir çarşısı vardı sanırım kapaklı mıydı adı izmirden sevgi ve dostlukla..
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık canım,
YanıtlaSileminim çok lezzetli olmuştur.
bayılıyorum milföye zaten:)
sevgiler,öpücükler