Ispanağın herhalini severim ve hiç bir kısmını atamam.Bu yemeği kendi tecrübelerimi kullanarak yaptım.Tadı çok güzel oldu üstelik sebzelerin en yoğun vitamini saptalarındadır diye biliyorum.İşte bunu iyi değerlendirmek lazım diye düşündüm.
Malzemeler:
iyice yıkanmış ıspanak sapları bol su sirkede beklettim,(1 kilogramlık ıspanağın sapı)
1çay bardağı haşlanmış nohut,
1 avuç kadar kurutulmuş domates,
1 orta boy soğan,
nane,yaprak biber,
2-3 baş ezilmiş sarımsak,
tuz,sıvı sumak ekşi,
1 yemek kaşığı zeytin yağı,sıcak su
Yapılışı:
1 kg ıspanağın yapraklarını ayıkladım sapları orta boyutta kestim.Bolca sirkeli suda bekletim.Soğanı küçük küçük doğradım.1 yemek kaşığı zeytin yağında kavurdum .İçine ince ince kıyılmış kurutulmuş domatesleri ekledim kavurdum.Sonra ıspanak saplarını suyunu süzdüm ve tencereye ilave ettim onunlada biraz kavurdum.Üzerini geçecek kadar sıcak su ekledim.Tuzuna atarken kurutulmuş domatesin tuzlu olduğunu unutmayalım.Kırmızı biber 1 çay kaşığı kadar ekledim.Yemek pişmeye yakın haşlanmış nohutları ekledim.Ezilmiş sarımsağı ,sumak ekşisini,naneyi ilave ettim..1-2 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan aldım..
Ekşili yemekleri sevenlere ısrarla öneririm..Tabi bu sıralar benim mide kötü ya nerde ekşili yemek var deniyorum..Tüm hamilelere de öneririm.
canım nasılsın iyiyim ben hala burda daha kıza bakıyor bu yemeğin için yeşil mercimeği haşla koy bak nefis oluyorbuda ekşili nefisdir miğdeni bunlarla bastırırsın Allah yardımcın olsun bana ihtiyacın olursa gelirim bir alo de yeter
YanıtlaSilcanım benim çok iyisin .Allah razı olsun bacımm:)
YanıtlaSilbirde öyle deneyeyim bakalım ekşi olsunda bana ne olursa olsun:)
Merhaba ben tugba, blogunuzu dolaşıyordum, yaptıklarınız gerçekten iştah açıcı:) (benimde bi kapalıdırki iştahım sormayın:))
YanıtlaSilEn kısa zamanda havuçlu toplarınızı denicem, ve sizi izlicem inşallah..Bende yeni sayılırım blog dünyasında, ziyaretleriniz beni memnun eder.Sevgiler..
Ben bir keresinden sadece kökünden yemek yaptım ama acı olmuştu, bir daha da denemedim. Devam etmeliymiş, hay aksi!
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.şifa olsun bebişinede sanada.ALLAH YARDIMCIN OLSUN
YanıtlaSilHARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM SEVGİLER..
YanıtlaSilıspanağı çok severim ama sapını hiç denememiştim. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilCanim afiyetler olsun bennimde sevdigim bir lezlez sevgiler hayirli aksamlar.
YanıtlaSilcanım ıspanak kökünü biliyordumda sapını ilk defa duydum..iyi bir fikir kesinlikle..ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilellerine sağlık canım.. bende yaparım, nohut eklemiyordum ama iyi fikir..
YanıtlaSilsevgilerimle...
Ellerine sağlık canım, bebişine bol vitamin olsun inşallah, yarasın efendim :)
YanıtlaSilsaplarını neden yapraklardan ayırıyorsun ki onu anlamadım:)
YanıtlaSilıspanağı ben de çok severim ve iki haftadır resmen ıspanak sayıklıyorum:)
pazara çıkmadık,markettede doğru düzgün ıspanak yoktu.
ellerine sağlık öretmenim..
Canım ellerine sağlık nohutla güzel olmuştur bol vitaminli :)))
YanıtlaSilben normal yemeğin içinde saplarını ayıklarım çok seviyorum çünkü yemeyi tamamen ona özel bir yemek daha güzel olur sanırımm..
YanıtlaSilbende denemiştim bu yemegi ama bizimkiler pek sevmedi.bende kökünden slata yapıyorum daha çok seviyorlar.ellerine saglık.
YanıtlaSilBiz her yerini yemeğin içine doğruyorduk. Ama sadece saplarından yemek yapmak da güzel olmuş. Ekşili tatları da çok severim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilofffffffff olsa da yesem canım yaa.muhteşem.ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık neşe, sevgiler..
YanıtlaSilCanım nerdesin güya sevindim bu kız tatile girdi bize daha çok yemek ,pasta,börek yapar diye nerdesin anacım yatıyormusun iyi dinlen bakalım.
YanıtlaSilBen ne sapını ne kökünü ne yaprağını ayırırm:)) toptan doğrar pişirirm çokda güzel olur:)9
YanıtlaSilböylede değişik olmuş,ellerine sağlık canım (ufaklık nasıl üzmüyor dimi seni)
Elifçim benim annem de bunu çok güzel yapar yeşil mercimek ilavesi ile daha da güzel olur. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilsevgili tuba,
YanıtlaSilnajla,
aleyna
cansudere ,
yasemin,
gülcan,
elif ,
gülay,
tub@,
aslı,
deniz,
eylem,
urfa tutkunu,
funda ,
naile,
aysultan ,
esin çok teşekkürler canlarımm))
papatyam cankuşum kusura bakma ayırdık sapını ve yapraklarını bir kere:))) affet bizii...
hmm harika görünüyor. sarmısak nane falan çok lezzetli bir yemek olduğuna eminim. yeşil mercimeklisini biz de yaparız nefis olur. nohutlusunu hiç denememiştim ama deniycem. sevgiler.
YanıtlaSil