27 Ocak 2014 Pazartesi

PRATİK BİR MEZE HUMUS

Tatil geldi hoş geldi. Bir güzel dinlenme zamanı desem de tatil hep yoğun koşturmaca şeklinde geçiyor. Mesai zamanında bile bu kadar yorulmuyor insan. Yorgunlukta olsa  koşturmaca güzel. Sevdiklerimizle geçirilen zaman ayrı bir güzel. Bu günlerde  pek konuşmak istemiyor canım daha çok dinlemek istiyorum .Birileri güzel güzel konuşsun ben dinleyeyim:))

 Malzemeler
-    1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
-   Yarım Çay Bardağı Tahin
1 Adet Limon
-    1 Diş Sarımsak
-    Tuz
Üzeri İçin
-    Zeytinyağı
-    Kimyon
-   Maydanoz
-    Pul biber
-    Kornişon turşu
Hazırlanışı
-Haşlanmış nohutlarımızı bilendırdan  geçiriyoruz iyice eziyoruz, katı olması halinde -2-3 çorba kaşığı sıcak su ilave edilir.
-Ezilen nohutların içine  tahin, Limon suyu ,kimyon ve ezdiğimiz sarımsaklarla hafif tuz ilave ediyoruz ve tekrar bilendırdan geçiriyoruz.
-Humusumuzu servis kabına alıp yayıyoruz üzerine zeytinyağını hafif gezdiriyoruz, Pul biber ,  maydanoz ve kornişon turşuyla  süslüyoruz. Et yemekleri ile harika olur.

Afiyet Olsuuuun…

2 yorum:

  1. Davet sofralarının baştacı bence ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Of hep yapmak istiyorum ama tahin pek tüketilmediğinden evde olmuyor. Dışarı çıkıncada hep unutuyorum :)
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))