Yaz günlerin en güzel yanı sebze meyve yemenin tadına varıyorsunuz mis gibi kokuyor sebzeler. Her sebze meyveyi mevsiminde yemekten yanayım. Şimdi yazı ne yiyorsak kışında yeme şansımız var ama tadı aynı mı? Hayır, tabii ki sanki naylon yiyorsunuz gibi tatsız tuzsuz bir şey. İşte domatesin biberi doğal mis gibi olduğu şu günlerde bu kahvaltılık sosu yapmanızı tavsiye ederim. Lezzeti harika yedikçe iştahınız açılıyor benden söylemesi.
Malzemeler:
-3-4 tane orta boy domates,
-2 tane orta boy yeşilbiber,
-3 diş sarımsak,
-1 orta boy kuru soğan,
-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
-1 çay kaşığı kekik,
-1 yemek kaşığı tereyağı,
-tuz, yaprak biber
Yapılışı:
-Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
-Biberler çekirdekleri ayrılmadan yemeklik doğranır ve soğanların üzerine eklenir kavrulmaya devam edilir.
- Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır ve soğanla biberin üzerine eklenir pişirilmeye devam edilir.
-Tereyağı eklenir. Sosun içine sarımsaklar, kekik, tuz pul biber eklenir. Sosun bütün malzemeleri piştikten sonra servis edilir. Ekmeğinizi sosa bandırarak afiyetle yemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Ellerinize saglik, harika...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok severim :)
YanıtlaSil