Aslında tas kebabının orijinali fırın poşetinde olmaz.Çok eski tariflerden Osmanlı mutfağından bir tarif.Bir çok yerde tas kebabı diye rastladığım kebaplar maalesef aslından çok uzak.Resmen patates yemeği başka bir şey değil.Hele salça falan ekleyenler var .Yok güzelim bu yemekte salça yok.Bu yemek kuzu eti ile olur dana eti olmaz.
İçerisinde havuç yoktu ben ekledim.Gerçekten de nefis oldu.İlk zamanlarda ben bu yemeği kuzu eti,arpacık soğan ve baharatlarla harmanlayıp derin bir tasın içine yerleştirip.Geniş bir tepsiye kapatıp öyle pişiriyordum.Çok lezzetli oluyordu hatta.Tastan dışa çıkan suyuna pilav yapar öyle ikram ederdim enfes bir lezzet olurdu ama bu kadar zahmeti boşa çekmişim.Fırın poşetinde istediğim lezzeti yakaladım.Üstelik çokta pratik.Gelelim bu lezzetli ve pratik tarife:
Malzemeler:
-yarım kg kuzu kuşbaşı,
-2 tane orta boy patates,
-8-10 tane arpacık soğan,
-4-5 diş sarımsak,
-1 tane orta boy havuç(orijinalinde yok ama ben minik kızım yesin diye ekledim.)
-1 çay kaşığı kekik,
-1 çay kaşığı karabiber,
-1 çay kaşığı pul biber,
-tuz,1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
-Genişce bir kabın içine kuzu etini,alıyoruz.
-Patatesleri küp küp doğruyoruz,
-Soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyuyoruz,
-Havuçları halka halka doğruyoruz,
-Malzemelerin hepsini ve baharatları geniş bir kapta harmanlıyoruz ve fırın poşetine alıp 180 derece fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.Fırın poşetinde iğne ile bir iki delik açmayı unutmayalım.
-Piştikten sonra poşetten servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.
mIMM NEFİS BİR YEMEK OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK..CANIM.FIRIN POŞETİNDE PİŞEN YEMEKLER ÇOK LEZZETLİ OLUYOR.AFİYET OLSUN.
YanıtlaSilBazen tarifler kişilerin kendi kattıkları yorumlarla pek farklı hallere bürünüyor. Herkes kendince aynı tarif adı altında farklı şeyler yapıyor. Sizin tarifinizde güzel olmuş belli. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKışın kuzine sobada yaparım ben bunu..
YanıtlaSilFarlı tad farklı lezzet. Teşekkürler
YanıtlaSil