Malzemler:
-3-4 tane orta boy kuru soğan,
-1 limon,
-1 tatlı kaşığı kuru nane,
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-1 yemek kaşığı zeytin yağı,
- soğan rendesi
Yapılışı:
Bu salatanın en önemli malzemesi soğan rendesi, çünkü halka halka doğranmasını sağlıyor.Soğanlar rendelenir derin bir kaba alınır ve suyla yıkanır. Suyunu süzüp tekrar derin kabın içine alınır. İçine 1 limon suyu, nane, pul biber, tuz ve zeytin yağı ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
Mmm..Mangalda pişenlerin yanında nede güzel gider bu şimdi.ellerine sağlık.
YanıtlaSilEN SEVDİĞİM LEZZETLERDEN BİRİ BALIĞIN YANINDADA ENFES OLUR. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
Sevgili Neşe,
YanıtlaSilAylardır sesin çıkmıyor, iyi misin?
Allah'a emanet ol.
Sevgili Muhterem,
YanıtlaSilcanım benim teşekkür ederim iyiyim hamd olsun.yakında tekrar aranızda olacağım inşallah.
HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN İNŞALLAH
aaa soğan salatası olurda içinde boooool kimyon ve sumak olmaz mı hiç ;)
YanıtlaSilSevgili Neşeli günler bir sonraki yapışında içine bol kimyon ve birzda sumak eklemeni şiddetle tavsiye ederim.
Zira ben gibi hiç soğan yiyemeyen birine dahi kendini yedirmeyi başarmış bir lezzet ortaya çıkıyor!
aaa ları görünce aman Allahım ben ne yaptım dedim.:)
YanıtlaSilSumak ve kimyonmuş mevzu oh be rahatladım..kimyonu denemedim ama sumağı kullanırım çok da güzel olur.
Kimyonunda bir daha ki sefere denerim. tavsiyen için teşekkür ederim..
sevgiler