26 Aralık 2010 Pazar

HAŞHAŞLI REVANİ

 
Efendim bu güzel hafta sonunda sizlere benim çok beğendiğim ,zevkle yaptığım haşhaşlı revaninin tarifini yazacağım.Aslında ben bu tarifi sevgili Yeşilkivi 'den almıştım ama paylaşmak bir türlü fırsat olmadı.
Birgün okulun kermesinde haşhaşlı  revani yeme şansım oldu bayıldım çok hoşuma gitti.Hemen eve geldim nette araştırdım.Bir çok farklı tarif çıktı karşıma  .Kimi zaman  bilmediğin birinin tarifini denemek risktir .Ama bu tarif tam istediğim yediğim lezzetti yakalamıştı .Ondan sonra sıkça yapar oldum bu güzel tatlıyı.Sizlerede tavsiye ederim gerçekten ölçüleri tam lezzeti on numara bir tatlı:))
Eğer bu tatlı bana fazla olur diyorsanız malzemeleri yarıya indirerek de  yaparsanız aynı sunuca ulaşırsınız.
Malzemeler:
-3 tane yumurta,
-1 su bardağı toz şeker,
-1 su bardağı sıvıyağ,
-1 su bardağı süt,
-1 su bardağı irmik,
-1 su bardağı haşhaş,
-1,5 su bardağı un,
-1 paket vanilya,
-1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
-2 su bardağı toz şeker,
-2 su bardağı su,
-1-3 damla limon suyu
Süslemek için:
-1 Paket krem şanti
-1 bardak süt
-Yeterince fıstık
Yapılışı:
1-Önce şerbetini hazırlıyoruz.Şekeri, suyu tencereye koyup kaynamasını bekleriz.Kaynadıktan sonra 6-7 dakika daha  kaynatırız sonra limon suyunu ekleyip bir iki taşım kaynatır ve ocaktan alırız.
2-Şekeri,yumurtayı derin bir kaba alıyoruz 5 dakika kadar çırpıyoruz.
3-Sütü ve sıvı yağını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
4-Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyip çıptığımız karışıma ekliyoruz.Daha sonra irmik ve haşhaşınıda ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karışana kadar karıştırıyoruz.
5-Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama karışımımızı boşaltıyoruz.
6-170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
8-Fırından çıktıktan sonra biraz ılımasını bekliyoruz ve dilimliyoruz.Şerbetini ilave edip soğumasını bekliyoruz.
9-Soğuduktan sonra krem şanti ve fıstıkla süslüyoruz ve buzdolabında  3-5 saat dinlenmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun.
 Tatlı yiyelim tatlı konuşalım değil mi efendim:))

17 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık canım..
    Sağlık ve afiyetle..

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim tatlılardan biridir.Ellerinize sağlık.Enfes görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. merhabalar:))
    canım revani pastası gibi olmuş ne kadar da güzel görünüyor ellerin dert görmesin:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. haşhaşın çıtır çıtır tadi çok güzel oluyor.ellerine sağlık arkadaşım.tatlı çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık güzel bir tatlı bu. Benimkiler de seviyorlar

    YanıtlaSil
  6. aklım kaldı enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Yeşim hanımın (Yetur)kaymaklı taş kadayıfı bugün bloglardan seçmelerde
    http://gencalsabahattin.blogspot.com


    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. GERÇEKTEN ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..

    YanıtlaSil
  9. Harik gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. haşhaş yerken çıtır çıtır geliyor ya bayılıyorum. ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş arkadaşım. Daha önce denememiştim, ama çok lezzetli görünüyor.
    Ellerinize sağlık olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. ♫°° Amiga,

    °º♫ Para você em 2011:

    ° • ♫ "Os sonhos realizados...
    °º ♫°° ♫♫ O amor esperado...
    ° ·. •*• ♫ A esperança renovada..."

    Bj♥s
    Brasil °º♫
    °º
    ° ·.

    YanıtlaSil
  13. Harika olmuş elinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Çok severiz revaniyi ailecek ama haşhaşlı hiç denemedim.
    afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  15. Eline sağlık canım bende çok severim ama yalnızmı yedin yoksa bunları senle kahve içmeyi özledim yina Balıklıgölde bir kahve içelim öptüm

    YanıtlaSil
  16. canım benim keyfeseyran ilk fırsatta aklımdasın ..Görüşelim..Ama biliyorusn kursum bana engel ama sevdiklerimi ihmal etmemek adına elimden geleni yapacagım inşallah.sende bunlardan birisin..
    kahveler benden:))

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))