Bu güzel kurabiyeyi Kültür Aşı adlı programda izledim ve hemen not ettim .Görüntüsü çok güzel gelmişti bana,yaptıktan sonra tadınında çok güzel olduğuna ve farklı bir kurabiye olduğuna karar verdim.Kek tadında kurabiye diyebiliriz.Ege bölgesinden Girit göçmeni aileler yapıyormuş bu güzel kurabiyeyi.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:- 1 kase zeytinyağı,
- 1 kase ev yoğurdu(burası çok önemli hazır yoğurtla olmuyor)
- 1,5 kase şeker,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1 tatlı kaşığı karbonat(bu da önemli bir not karbonat şart)
- 1 kase kuş üzümü
- yarım kase susam,
- un(orta yumuşak bir hamur olana kadar un ilave edilir.)
Yapılışı:
- Zeytinyağı,ev yoğurdu,şeker iyice karıştırılır.
- Tarçın ,karbonat,un elenerek ilave edilir.Karışımın içine üzümler de eklenir.orta yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp rulo yapıyoruz.Rulo yaptığımız hamuru,susamla serpili kaba yarısı susam olacak şekilde bandırıyoruz.Simit şeklini veriyoruz.
- Yağladığımız tepsiye yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı bir şekilde diziyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında ilk 20 dak fırının kapağını açmadan 40 dakika pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz.
Kekin püf noktası ev yoğurdu ve karbonat kullanılmasıdır.
kuş üzümlü hamur işi hiç denememiştim. güzel de görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
Güzel bir kurabiyeye benziyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerrrr....
YanıtlaSilHımmm
YanıtlaSilgüzel bir tarif denemeye değer ..
Ellerine sağlık arkadaşım..
Sevgiler.......
aa çok güzelmiş canım ellerine saglık sevgiler..
YanıtlaSilCanim afiyetler olsun ellerine saglik öptüm.
YanıtlaSilmine abla-m,is kokulu lezzetler yani giritli:) bende giritli gelini olacağıma göreee bu kurabişi öğrenmek iyi oldu:)) ellerine sağlık arkadaşımm hayırlı cumalar..
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilGerçekten leziz bir kurabiyeye benziyor. Bol susamlı olması da ayrıca güzel. Ellerine sağlık Sevgili Neşe. Cuman Mübarek olsun. Canım Urfam'a selamlar.
YanıtlaSilNeşem çok şükür kendine gelmişsin eline sağlık merak ettim bak bu kurabiyeleri kız bitane atıver yada al gelde çayla yiyelim
YanıtlaSilDeğişik bir tarifmiş.Not alıyorum hemen.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNeşe2cim doğum günümü kutlama inceliğin için çok teşekkür ederim canım,çok mutlu oldum,sevgilerimle öpüyorum seni :)
Denemek lazım bend izlemiştim fakat not almadım şimdi hemen not ediyorum canım...
YanıtlaSilEllerine sağlık hayırlı cumalar..
Ellerinize sağlık, kokusu taa buralara kadar geldi..
YanıtlaSilpapatyam:)
YanıtlaSilyildiz,
annemineli,
cansudere,
gülcan,
deniz ,
hülya,
urfa tutkunu,
ebruli,
aslı,
serap,
keyfeseyran-deniz sağolun:)
Değişik bir tarif, bir ara yapmam lazım, ellerine sağlık, sevgiler
YanıtlaSilNeşecim aramıza yeniden hoşgeldin, seni hep mutlu umutlu gülümseyen gözlerle hatırlamak istiyorum canım :) ellerin dert görmesin maşallah hünerini konuşturmuşsun kurabiyeler nefis görünüyor.
YanıtlaSilYarınlar Allah'ın izniyle çooook güzel olucak canım...
canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilsevgiler..
ellerine sağlık canım çıtır çıtır ne de güzel duruyor :)
YanıtlaSiliyi haftalar :D
bir deneyeyim inşallah tuttururum kıvamını sevgiler...
YanıtlaSileline sağlık canım.nefis olmuş doğrusu...
YanıtlaSilne kadar farklı ve güzel bir tarif. hiç duymamıştım. ben de not ediyorum. eline sağlık.
YanıtlaSilSayfanı iyice gezdim,yöresel lezzetlere olan merakımdan bu kurabiyeye yorum yapmak istedim:)
YanıtlaSilÇok farklı bir kurabiye gibi görünüyor.Yağ emdirilmiş kurabiyelerden 40 kat daha güzeldir eminim ellerine sağlık canım...
sevgili cahide bu kurabiye benim en favorilerimden .denersen beğeneceğini umuyorum..
YanıtlaSilsevgiler