26 Nisan 2014 Cumartesi

MİNİK PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA


Bu  pastanın tarifi uzun zamandır yazmak istiyordum ama bir türlü zaman bulamadım.Foto çekili bekliyordu.Ve nihayet bugün yazabildim.Benden bu pastanın tarifini  isteyen değerli mesai arkadaşım Gülsüm Hanım bu lezzeti tatmış biri olarak gönül rahatlığı ile denemeniz dileğiyle .:))
Malzemeler:
-3 yumurta,
-1 su bardağı şeker,
-1 su bardağı süt,
-yarım su bardağı sıvı yağı,
-2 çorba kaşığı kakao,
-1 paket kabartma tozu,
-1 paket vanilya
-2 su bardağı un (elenmiş )
Kreması:
-4 su bardağı süt,
-1 çay bardağı şeker,
-4 yemek kaşığı ( tepeleme ) un
-1 çay bardağı hindistan cevizi
İçine:
-Muz
Yapılışı:
-Yumurta ve şeker derin bir kaba alınır mikser ile  köpürünceye kadar çırpılır.
-İçine sıvıya ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.
-Ayrı bir kapta kabartma tozu, vanilya , kakao ve un elenip karıştırılır.
-Sıvı karışımın içine azar azar ilave edilerek karıştırılır.
-Büyük boy fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kek hamuru tepsiye boşaltılr.Önceden ısıtılmış fırında 175 derece de 25-30 dakika kadar kek pişirilir.
Kreması için:
Süt,şeker, ve un tencereye alınır ve iyice çırpılır.Ocakta koyulaşıncaya kadar  karıştırılarak pişirilir.
Kremayı ocaktan aldıktan sonra içine hindistan cevizi ilave dilerek karıştırılır.Hazırlanan krema soğumaya bırakılır.
-Kek piştikten sonra soğumaya alınır ve soğuduktan sonra çay bardağı veya su bardağı yardımı ile yuvarlak kesilir.Kalan parçalar rondo da çekilerek un haline getirilir ve geniş bir tabağın içine alınır.
-Yuvarlak kesilen keklerden bir parça alınır üzerine halka halka kesilen muz dilimleri konur.Üzerine 1 yemek kaşığı krema eklenir ve en üst kısmı rondodan çekilen kek kırıntıları ile elimiz yardımı yuvarlak şekil alması sağlanır.
-Diğer keklere de aynı işlem yapılır.
Yazımı biraz uzun oldu ve birazda yapılışı zaman alıcı ama sunumu çok güzel bir pasta.
Afiyet olsun
Notlar:
1-Ben büyük dikdörtgen borcam da pişirmiştim kekimi, kalın oldu bende kekleri ikiye keserek yaptım  ama en iyisi büyük fırın tepsisinde yapmak.
2-Kremayı soğuması için beklerken aralarda karıştırmakta fayda var yoksa yüzü kaymak bağlıyor.
3-İçine kremasını ekledikten sonra bihter damla çikolata eklerseniz de müthiş oluyor.
4-Kermes ve kalabalık günler için yapılacak en güzel pasta .

2 yorum:

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))