28 Ocak 2013 Pazartesi

TATİLDE ÇOCUKLARA KİTAP ÖNERİLERİ

   Efendim ara tatil geldi ,sevgili yavrularımız tatilde ne yapacaklar?neler planladınız?Planlarınız arasında kitap okumak mutlaka olsun. Kitap okumayı seven bir toplum değiliz ama zamanla bu alışkanlık oturacak inşallah.

 Onlara mutlaka sevecekleri, okumaktan zevk  alacakları kitaplar alarak işe başlayalım.Öyle yaşlarına uygun olmayan,ne anlatıldığı anlaşılmayan,resimlemesi müstehcen veya yetersiz kitaplardan uzak duralım.Yavrularımıza aldığımız kitapları iyice inceleyip öyle alırsak onlara daha yararlı olur.Ve okuma alışkanlıklarının gelişmesine katkı sağlar.

Bir eğitimci olarak öğrencilerime tavsiye edeceğim kitabı önce kendim okurum ,incelerim daha sonra tavsiye ederim.Bu işte büyük vebal var.Eğer yaşına uygun olmayan ,içeriği uygun olmayan bir kitabı öğrencime tavsiye edipde onun okuma sevgisini öldürürsem bu benim için bir insanı katletmektir.

Okuduğum öğrencilerime tavsiye ettiğim bazı kitaplar
İlk kitap küçümen yavrularımıza: Masal Treni Çuf Çuf
Çocuk okurlar, masalda, masal kahramanının olaylara nasıl yaklaştığını, hangi durumlarda hangi tepkileri gösterdiğini ve olayları nasıl çözümlediğini kavrar ve bunu yaşamlarına aktarırlar. İşte bu noktada onlara sunulacak masallar son derece önemlidir.

Her masalın ayrı ayrı dürüstlük, yardımseverlik, fedakarlık gibi erdemleri vurguladığı, kurguların masal kahramanlarının seçiminden olayların anlatımına kadar incelikle işlendiği bu kitapla, çocuklarınız, eğlenirken aynı zamanda karakter gelişim sürecinde Çok olumlu adımlar atacaklar.
Kitaptaki Kavramlar;
- Sevgi
- Paylaşmak
- Cömertlik
- Fedakarlık
- Empati
- Özür Dilemek
- Tevazu
- Akıl Yürütme
- Affetmek
- Teşekkür
- Saygı
12 yaş üstü kitap tavsiyeleri:365 Günde Sevgili Peygamberim

Çocuklarımız… En kıymetli hazinemiz… Onlar için her şeyin en iyisini isteriz. Gündelik ihtiyaçlarını karşılamaktan tutun da sağlıklarına, eğitimlerine kadar en iyi imkânları çocuklarımıza sunmak için çabalarız. Siz değerli ebeveynlerin kaygıları arasında elbette çocuklara, ahlâkî, dinî eğitimi en doğru ve en iyi şekilde verebilmek de var. Bunun için onlara yardımcı olabilecek en önemli kaynaksa kitaplar…Bu kitaplardan biride 365 günde Sevgili Peygamberim
Kitapta  akıcı bir dil  ve güzel resimlerle kitap zenginleştirilmiş.Kitabın içeriği;Peygamberimizin hayatı gün gün 365 gün şeklinde çocuklara anlatılmış.Hz. Muhammed'i Tanıyalım, Hz. Muhammed ve Aile Hayatı, Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik, Aile ve Din, Hz. Muhammed'in Hayatından Örnek Davranışlar, Son Peygamber Hz. Muhammed
Eğitimcilere ve anne babalar kitap tavsiyesi:Ev ve Sınıf Etkinlikleri Antolojisi

 Gerçekten eğitim hayatımda çok faydasını gördüğüm bir kitaptır. İnternetin çok yaygın olduğu bu çağda her türlü bilgiye ulaşıyoruz ne gerek var kitaba demeyin sakın.Net bilgi çöplüğü gerçekten bu kitapta aradığınız her şey var.Öyle saatlerce nette dolaşmaya gerek yok ,heran elinizin altında süper bir kaynak kitap.Sadece öğretmenler için değil bilinçli anne babalarda çok faydası olacak bir kitap.Bilmeceler,bulmacalar,hikayeler,belirli gün ve haftalar ve daha neler neler:)
Ana sınıfı öğretmenlerine kurtarıcı kitap:365 gün cıvıl cıvıl ev Etkinlikleri

Bu kitap bir anaokulu öğretmenine lazım olan en önemli kaynaktır.Ayrıca aileler içinde tavsiye ederim çocuğunuzla güzel zaman geçirip hemde eğlenmek istiyorsanız bu kitabı tavsiye ederim.Her güne bir etkinlik ayarlanmış üstelik bu etkinlikler kolay bulunacak ,atık maddelerden.Çok eğlenceli az masraflı güzel etkinlikler.
Sizlerden de bu konuda öneriler bekliyorum.
İyi okumalar..

1 yorum:

  1. ana okulunda her güne ayrı eğitim veren kitapları almıştık yıl başında,ama eve de almak hiç fena bir fikir değil,özellikle de tatilde çok işe yarayacaktır.önerilerin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))