5 Ağustos 2012 Pazar

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN BURMA TATLI

      Bayram yaklaşıyor insanlarda bayrama hangi tatlıyı yapsam telaşı başladı bile.İşte Annemden öğrendiğim ama baklavalık yufka açmaya zamanım olmadığı için hazır baklava yufkası ile yaptığım Burma tatlısı.Eğer sizde benim gibi pratik olsun fazla zaman kaybetmeden tatlımı yapayım diyorsanız hazır yufkayı tavsiye ederim.Eğer pastaneden alma imkanınız varda daha da güzel olur.Ama marketlerde de güzel hazır yufkalar var.İster evde kendiniz açın yufkayı ister hazır alın Burma tatlımıza başlayalım.
Malzemeler:
  • 1 paket hazır baklavalık yufka  ,
  • yarım paket margarin yada tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
  • 2 su bardağı kadar dövülmüş ceviz (ya da fıstık ) , ben fıstık ve cevizi karıştırıyorum, 
Şerbeti için:
  •    2 Su bardağı toz şeker
  •   3 su bardağı su ,
  •   3 –4  damla limon
Yapılışı:
  1. Baklavalık yufkadan 1 yufkayı düz bir zemine açalım.
  2. Bir ucunu katlayıp oklavayı koyalım oklavanın ucuna cevizi düzgün şekilde yerleştirelim.
  3. Oklavayı saralım,sardığımız yufkayı iki ucundan ortaya doğru büzelim.Yalnız çok dikkatli olun fazla sıkı sarmıyoruz yoksa parçalanır.
  4. Oklavayı yavaşça çekelim.Tepsiye sıkı şeklini bozmadan yerleştirelim.Yerleştirdiğimiz baklavanın üzerine kızdırdığımız tereyağı ve  sıvı yağ karışımını birer kaşık yardımıyla gezdirelim.
  5. Yağı döktükten sonra ısıtılmış fırına verelim.190 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  6. Baklavamızı hazırlamadan önce şerbetini hazır edersek iyi olur.
  7. Şekeri suyu ocağa alıp kaynamasını bekliyoruz kaynadıktan 10 dakika sonra limonunu sıkıp 5-6 dakika daha kaynatalım.Şerbetimizin kıvamı ne çok sulu nede çok katı olacak.Şerbetimizi ılımaya alıp baklavamızın pişmesini bekliyoruz.
  8. Baklavamız pişince 2-3 dakika bekleyip  soğuk şerbetini döküp tepsinin ağzını kapatıyoruz .Şerbetini çekmesini bekliyoruz. 4-5 saat dinlendikten sonra tatlımız ikrama hazır.Sevdiklerimizle eşimizle dostumuzla afiyetle yiyoruz.
Not: Oklavamızın çok ince olması lazım.Yoksa burmanın şekli güzel olmaz.
                                          Afiyet olsun..

10 yorum:

  1. Neşecim ben hep börek yaptım..Tatlı denemedim ama içini boşmu yapıyorsun..sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nurşenciğim böreğide çok lezzetli oluyor ama tatlısınızda denemeni tavsiye ederim .

    İçine ceviz ve fıstık ezip koyuyorum..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. tatlıyı ne çok severim.ellerine sağlık canım..ağızlara layık olmuş.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler fundacığım:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. merhabalar tarifini merak ettiğim bir tatlıydı.emeğinize sağlık.en kısa sürede denicem.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bu tatlıyı en füzel ablam yapar hatta dün akşam yapmıştı:)

    çok severim burma halini.

    ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Halam da çok güzel yapar bu tatlıyı,bayılırım ben..Çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Hazır baklava yufkaları gerçekten çok pratik. Çok farklı tatlılar yapılabiliyor bu yufka ile. Burma tatlı da güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))