Efendim bu güzel hafta sonunda sizlere benim çok beğendiğim ,zevkle yaptığım haşhaşlı revaninin tarifini yazacağım.Aslında ben bu tarifi sevgili Yeşilkivi 'den almıştım ama paylaşmak bir türlü fırsat olmadı.
Birgün okulun kermesinde haşhaşlı revani yeme şansım oldu bayıldım çok hoşuma gitti.Hemen eve geldim nette araştırdım.Bir çok farklı tarif çıktı karşıma .Kimi zaman bilmediğin birinin tarifini denemek risktir .Ama bu tarif tam istediğim yediğim lezzetti yakalamıştı .Ondan sonra sıkça yapar oldum bu güzel tatlıyı.Sizlerede tavsiye ederim gerçekten ölçüleri tam lezzeti on numara bir tatlı:))
Eğer bu tatlı bana fazla olur diyorsanız malzemeleri yarıya indirerek de yaparsanız aynı sunuca ulaşırsınız.
Malzemeler:
-3 tane yumurta,
-1 su bardağı toz şeker,
-1 su bardağı sıvıyağ,
-1 su bardağı süt,
-1 su bardağı irmik,
-1 su bardağı haşhaş,
-1,5 su bardağı un,
-1 paket vanilya,
-1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
-2 su bardağı toz şeker,
-2 su bardağı su,
-1-3 damla limon suyu
Süslemek için:
-1 Paket krem şanti
-1 bardak süt
-Yeterince fıstık
Yapılışı:
1-Önce şerbetini hazırlıyoruz.Şekeri, suyu tencereye koyup kaynamasını bekleriz.Kaynadıktan sonra 6-7 dakika daha kaynatırız sonra limon suyunu ekleyip bir iki taşım kaynatır ve ocaktan alırız.
2-Şekeri,yumurtayı derin bir kaba alıyoruz 5 dakika kadar çırpıyoruz.
3-Sütü ve sıvı yağını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
4-Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyip çıptığımız karışıma ekliyoruz.Daha sonra irmik ve haşhaşınıda ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karışana kadar karıştırıyoruz.
5-Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama karışımımızı boşaltıyoruz.
6-170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
8-Fırından çıktıktan sonra biraz ılımasını bekliyoruz ve dilimliyoruz.Şerbetini ilave edip soğumasını bekliyoruz.
9-Soğuduktan sonra krem şanti ve fıstıkla süslüyoruz ve buzdolabında 3-5 saat dinlenmesini bekliyoruz.
9-Soğuduktan sonra krem şanti ve fıstıkla süslüyoruz ve buzdolabında 3-5 saat dinlenmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun.
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım değil mi efendim:))
Çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSağlık ve afiyetle..
En sevdiğim tatlılardan biridir.Ellerinize sağlık.Enfes görünüyor..
YanıtlaSilmerhabalar:))
YanıtlaSilcanım revani pastası gibi olmuş ne kadar da güzel görünüyor ellerin dert görmesin:))
sevgiler..
haşhaşın çıtır çıtır tadi çok güzel oluyor.ellerine sağlık arkadaşım.tatlı çok güzel olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık güzel bir tatlı bu. Benimkiler de seviyorlar
YanıtlaSilmmm enfessss....:))
YanıtlaSilaklım kaldı enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMerhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilYeşim hanımın (Yetur)kaymaklı taş kadayıfı bugün bloglardan seçmelerde
http://gencalsabahattin.blogspot.com
Saygılarımla.
GERÇEKTEN ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
YanıtlaSilHarik gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhaşhaş yerken çıtır çıtır geliyor ya bayılıyorum. ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş arkadaşım. Daha önce denememiştim, ama çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık olsun, sevgiler.
♫°° Amiga,
YanıtlaSil°º♫ Para você em 2011:
° • ♫ "Os sonhos realizados...
°º ♫°° ♫♫ O amor esperado...
° ·. •*• ♫ A esperança renovada..."
Bj♥s
Brasil °º♫
°º
° ·.
Harika olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Çok severiz revaniyi ailecek ama haşhaşlı hiç denemedim.
YanıtlaSilafiyet olsun canım.
Eline sağlık canım bende çok severim ama yalnızmı yedin yoksa bunları senle kahve içmeyi özledim yina Balıklıgölde bir kahve içelim öptüm
YanıtlaSilcanım benim keyfeseyran ilk fırsatta aklımdasın ..Görüşelim..Ama biliyorusn kursum bana engel ama sevdiklerimi ihmal etmemek adına elimden geleni yapacagım inşallah.sende bunlardan birisin..
YanıtlaSilkahveler benden:))