Malzemeler:
- 1 bayat ekmek,
-4 yumurta,
-1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı,
-tuz ve biraz karabiber,
Yapılışı:
-Ekmekleri parmak kalınlığında ince dilimler halinde kesip, geniş bir kabın içinde de tuz ve karabiber (isteğe bağlı) ekleyerek çırptığımız yumurtalara arkalı önlü buluyoruz ve önceden ısıttığımız kızgın yağda kızartıyoruz.
-Kızarttığımız yumurtalı ekmekleri aldığımız servis tabağımızın tabanına kağıt havlu sererek fazla yağını alabiliriz.
Not : Yağ tam ısınmadan ekmeğinizi kızartmaya başlarsanız ekmek yağı çekecek, çok ağır ve yağlı olacaktır.Yağ tam ısınmadan ekmeğinizi kızartmazsanız daha lezzetli ve hafif olur.
Afiyet olsun.
Hım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok severiz ama evde ekmek tüketimi az olunca çok nadir yapılan bir tarif :)