17 Aralık 2013 Salı

Şehirlerdeki değişim


Türkiye’nin pek çok yerinde, özellikle de deprem riski yüksek olan bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam etmekte. İstanbul’da her sokakta en az bir tane yıkılan ve yenilenen bina görmeniz mümkün. Bu inşaat safhası belki bu süreçte pek çoğumuzun canını sıkmakta. Neticesinde inşaat süreci yakındaki bina sakinlerini rahatsız ettiği gibi artan kamyon sayısı da trafiği olumsuz olarak etkilemekte.

Ancak bu değişim, bu yenilenme de şart. Ekonomik ömrünü doldurmuş eski binalar ve kalitesiz malzeme ile yapılmış binalar, kaçınılmaz olan İstanbul depremi için gerçekten de büyük risk oluşturuyor. Kentsel dönüşüm ile birlikte eski, sağlam olmayan ve çirkin görünümlü binalar yerini daha modern, yeşil alanı olan, otoparkı olan ve en önemlisi de deprem riskine karşı güvenli olan binalara bırakıyor. Bu sayede şehirlerdeki çirkin yapılaşma ve büyük depremlerdeki can kaybı çok da aza inmiş olacak.

Kentsel dönüşüm ile ilgili geçtiğimiz yıl kabul edilen yasada bireysel başvurular da yapılabilmekte ve bu yasadan yararlanarak binasını yenileyenlere çok uygun faizli kentsel dönüşüm kredisi, kira yardımı ve masraflardan muaf olma gibi avantajlar gelmiş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))