BAYRAM TATLILARI
Önümüz bayram.Tabi bayramlar tatlısız olmaz.İşte bu güzel ,anlamlı günlere tatlı tatlı girip, tatlı yiyip tatlı konuşmak lazım.
Bu kadayıf sarması annemin bayram tatlılarının başında gelir Ben de bu güzel tarifi elimden geldiği kadar fotoladım ki iyi anlaşılsın diye.Çok güzel leziz bir tatlıdır .Tavsiye edilir efendim.
Malzemeler:
1 kg tel kadayı,
250 gr tereyağ,
Büyük bir kese iri kıyılmış ceviz,
üzerini süslemek için çekilmiş fıstık
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker,
3 ,5 su bardağı su
2,3 damla limon suyu
Yapılışı:
Tel kadayıftan bir parça alalım. Elimizle yassılatıp, avuç içi büyüklüğünde açalım. Ortasına ceviz koyup, kadayıfı rulo yaparak sıkıca saralım. Bütün kadayıfları bu şekilde hazırlayalım.Burada kadayıfın biraz ıslak olması taze olması şart yoksa sarmakta zorlanırsınız.Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizelim Üzerlerine erittiğiniz tereyağını gezdirin.. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.Üzerini servis yapmadan önce fıstık ile süsleyin.
Şerbetini çekince servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not: Eğer çıtır çıtır olsun istiyorsanız sararken sıkıca sarın yo biraz yumuşak olsun diyorsanız fazla sıkı sarmayın.
Ellerine,emeklerine sağlık canım.
YanıtlaSilMutlu pazarlar..
çok güzel kızarmış,hamaratsınız maşAllah!
YanıtlaSilşimdiden hazırlık bayrama,ellerinize sağlık.
Merhaba, Çok süper görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
canım gayet güzel anlatmışın.kdayıfa bayılıyorum ballı ballı hımmm.şu anda en son ihtiyacım olan şey ama
YanıtlaSilellerine saglik canimm harika gorunuyorr...
YanıtlaSilEllerinize sağlık öğretmenim, çok güzel görünüyor doğrusu.
YanıtlaSiliyi pazarlar
Fırında ilk defa görüyorum kızartması çok ağır oluyor bu şekşlde denemem mümkün ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilMutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...
Valla nede güzel görünüyor...Kızarmışda misler gibi..
YanıtlaSilEllerine sağlık örtmenim..
Fırında yapınca sarması yumurtaya bulayıpta kızartıncada dolması oluyor mübareğin..
Ben dolmasında azcıkta yumurtaya yoğurt ekliyorum..Yumurtanın azcık kokusunu alıyor yoğurt..Afiyetler olsun tekrar..
Canım harika görünüyor şu rejimi bozup da gelsem mi? yakında görüşelim
YanıtlaSilellerinize sağlıkk nefis bir görüntüüü:)
YanıtlaSilellerine sağlık nefiss görünüyor sevgiler
YanıtlaSilBayrama çokkk yalışan bir tatlı harika görünüyorr ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
canım ellerine sağlık.. nefis görünüyor..
YanıtlaSilsevgiler...
Bayram geliyor gerçekten değil mi? Günler ne çabuk geçiyor...
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER PAPATYA PRENSESİM,
YanıtlaSilMUTFAK HAVLUSU,
FUAT GENCEL,
ALEYNA,
HULIS,
TUBA,
ASLI,
NURAY,
KEYFESEYRAN ÇOK TEŞEKKÜRLER
KALPKURABİYE,
YanıtlaSilHDİDEM,
DÜŞBAHÇESİ,
GÖNÜLÜNCE LEZZETLER,
GÜLAY,TİJEN ÇOK TEŞEKKÜRLER,
Bende çıtır çıtırken severim:) ellerine sağlık :)
YanıtlaSil