11 Haziran 2011 Cumartesi

SOĞAN SALATASI

Efendim iyi hafta sonları yaz geldi artık piknik mevsimi başladı. Piknik demek mangal demek ee mangalın yanında güzel mezelerde pek hoş olur hani:) Benimde ızgaranın yanında lahmacunun yanında vazgeçemediğim bir lezzettir soğan salatası. Yapımı çok kolay öyle zahmetli bir şey değil. Et yemeklerinin en güzel tamamlayıcısı tavsiye edilir..
Malzemler:
-3-4 tane orta boy kuru soğan,
-1 limon,
-1 tatlı kaşığı kuru nane,
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-1 yemek kaşığı zeytin yağı,
- soğan rendesi
Yapılışı:
Bu salatanın en önemli malzemesi soğan rendesi, çünkü halka halka doğranmasını sağlıyor.Soğanlar rendelenir derin bir kaba alınır ve suyla yıkanır. Suyunu süzüp tekrar derin kabın içine alınır. İçine 1 limon suyu, nane, pul biber, tuz ve zeytin yağı ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.

6 Haziran 2011 Pazartesi

ESMER GÜZELİ KURABİYESİ

Bu kurabiye okuldan, ana sınıfı öğretmenimiz Nuran Hanımdan.Yiyen hemen herkes tarifini istiyor.Bende bir güzellik yapayım sayfamda yayınlayayım herkes faydalansın istedim.İşte nefis lezzetin tarifi, kurabiye gibi ama şerbetli bir tatlı:)
Değişik lezzetlere açık olanlara farklı bir tat.
Malzemeler:
- 2 yumurta,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
-1 paket margarin (oda ısısında olacak)
- 1  paket kabartma tozu,
-1 paket vanilya,
- 2 yemek kaşığı kakao
-Yeteri kadar(Bu kısmı en kısa zamanda deneyip miktarını eklemeliyim) Orta kıvamda bir hamur olacak
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su,
- 2,5 su bardağı şeker,
Süslemesi için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
*  2 yumurta, sıvı yağı, margarini, kabartma tozunu, vanilya , kakao ve alabildiğince un eklenir ve karıştırılır.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur biraz yoğurulduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecede üzerleri çatlayana kadar pişirilir.
*  Ayrı  bir kapta 2,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su kaynatılarak şerbet yapılır.Şerbet ılımaya bırakılır.
Pişen kurabiyelerde ılıtılır.Kurabiyeler  ılıyan şerbetin içinde 1-2 dakika bekletilir daha sonra hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır.
Afiyet olsun:))

5 Haziran 2011 Pazar

YENİDEN MERHABA

          Yeniden merhaba herkese. Uzun zaman oldu yazmayalı ama her defasında "en yakında yazacağım diyordum" olmadı işte böyle geçti günler, geldik bu güne.Bu sene çok hızlı geçti benim ömürden anlayamadım nasıl yaz geldi.1 yıldır drama liderliği eğitimi üzerine çalışmalarım oldu.En son , projemi teslim ettim ve beklemeye geçtim.
         Bu sene meslek hayatımda ayrı bir heyecan yaşıyorum;ilk kez okuttuğum bir öğrenci grubunu mezun etme şansına nail oluyorum.Biraz hüzün biraz sevinç var içimde. Onları çok seviyorum. İnşallah vatana millete hayırlı biber evlat olurlar.
         Efendim çağımızıda bir derdi ,hastalığı olmayan insan yok gibi. Rabbim tüm hastalara ve banada şifa versin inşallah. İki diz kapağımda da mesüsküs yırtılması çıktı. Merdiven inerken, çömelirken çok şiddetli ağrılar oluşuyor.İlaç tedavisi  ile fizik tedavi uygulaması yapılıyor.Yaş ilerledikce insanda çeşitli hastalıklar ortaya çıkıyor. Dengeli beslenme ile sporu hayatımızdan eksiz etmeyerek , bir yaşam biçimi haline getirirsek daha sağlıklı bir nesil oluruz. Ama bizler dengeli beslenme ve sağlık konusunda pek istekli değiliz. Yabancı turistleri görüyorum 70 yaşındaki insanları bile dinç. Tabi bunun sebepleri arasında yıpranmışlık, ırsak faktörler var ama en belirgin sebebi bence sporla ve sağlıklı beslenme ile iç içe olmaları.  70' inde ama dinç ve zinde insanları görünce gıpte ediyorum bizim 70 yaşındaki dede ve ninelerimiz mezarda! Belki gençlerimiz bu konuda bilinçli yetişir diyerek geleceğe umutla bakmak istiyorum:)
        Şeytanın bacağını kırdık ve merhabamızı dedik. Artık bundan sonra güzel paylaşımlarla devam etmek dileğiyle hepinize benden selam olsun..
                                   MERHABA:)))