28 Şubat 2010 Pazar

MALESEF BEBEĞİMİ KAYBETTİM.


Çok kötü bir durumdayım ,bebeğimi kaybettim.3 gün olmuş kalbi duralı.

Doktorum cuma gecesi aldı, ayrıldım yavrumdan .

İlk bebeğim olacaktın seni çok sevecektik.Doğacağın haberini alan herkes çok mutlu olmuştu.Ama kısmet değilmiş sana

sarılmak ,öpmek, koklamak..

Allahım sen büyüksün dayanma gücü ver bana.

YAŞAYANIN BAŞINA HERŞEY GELİYORMUŞ BUNU ANLADIM..

YAŞAKİ NELER GÖRESİN.

EN KÖTÜSÜNÜ GÖRDÜM BEBEĞİMİN ÖLÜSÜNÜ...

25 Şubat 2010 Perşembe

MEVLİD KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

Hayırlı kandiller.Rabbim hayırlı tüm dualrınızı kabul eylesin inşallah.

23 Şubat 2010 Salı


YEDİ BELA  AYŞE NUR.KENDİSİ KUZENİMİN KIZI OLUR.AMA ÇOK TATLI DİMİ MAŞALLAH.RABBİM NAZARLARDAN KORUSUN ..

14 Şubat 2010 Pazar

KALP ATIŞLARINI GÖRDÜK

Sanırım sağır sultan bile duydu hamile olduğumu.Gelelim nasıl geçtiğine.Bu günlerde hayatımda olmadığım kadar kötü midem.Ekşime,kusma,şişkinlik,bulantı yani anlayacağınız zor günler geçiriyorum.3-4 gündür serum takıyorlar.Mide bulantısı falan anlayacağınız bebeğim doğmadan beni alt üst etti.
Bu arada yaramazımın kalp atışlarını gördük,küçük bir mercimek tanesi gibi kalbi pıt pıt ediyordu.Bakalım ne kadar sürecek bu bulantılar.İnşallah uzun sürmez.Rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyu tattırsın inşallah.
Hamile olanlara iyi bir hamilelik dönemi geçirmeyi nasip eylesin rabbim.Hayırlııs ile bebeklerini sağ sağlim kucaklarına almayı nasip eylesin inşallah.
Ne olur canlar çok dua edin bana ve tüm hamile arkadaşlara zira dünya dua üstüne ...
:))))))))))))

13 Şubat 2010 Cumartesi

PATATESLİ KEK-ELMALI KEK

Bu tarifler Deniz öğretmenimize ait.Kendisi sağolsun çok emek sarfetmiş . Harika olmuştu.Tekrar ellerine sağlık gülom.Denemek isteyenlere hiç tereddüt etmeyin derim.Birisi tuzlu diğeri tarçınlı elmalı süper iki kek.Şimdi elmalı keki belki hepimiz aşağı yukarı yemişizdir. Ama şu patatesli bir harika kızlar..Yanlışım varsa Deniz öğretmenim düzeltir artık:)
Tarifini aynen aktarıyorum.
ELMALI KEK

Malzemeler:
-1 paket margarin
-3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 bardak un
-7 kaşık süt
-1 paket Kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Üzeri için :3 elma,tarçın,pudra şekeri
Yapılışı:
Margarini tavada erit hepsini çırp karıştır…bu kadarrrrrrrrrr….:)))))Soyup dilimlediğiniz elmalerı  yağlı tepsiye döktüğümüz karışımın üzerine yerleştiriyoruz.Piştikten sonra üzerine tarçın ve pudra şeker serpiyoruz.

PATATESLİ KEK
malzemeler:
-5-6 patates soyulup minik minik küp şeklinde doğranır.
-2 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-2 su bardağı un
-Yarım bardak sıvı yağ
- 1 paket Kabartma tozu,tuz..
Yapılışı: Yumurtayı,yoğurdu,sıvı yağı,un ,kabartma tozu ve tuzu ekliyor karıştırıyoruz.Minik minik küp şeklinde doğradığımız patateslari de ekliyor karıştırıyoruz. Yağlı tepsiye döküyoruz .Fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun....

Not :Bu aralar sık sık güncelleyemiyorum kusura bakmayın.Midem çok kötü süreki kusuyorum serum takılıyor 1 hafta devam edeceğiz bakalım inşallah iyi gelir benim için duar edin olur mu anacığım.

6 Şubat 2010 Cumartesi

BEZELYELİ KIYMALI MİLFÖY


Uzun zamandır denemek istiyordum bu böreği,anca kısmet oldu çok pratik .Aniden bir misafirinizin geleceginimi öğrendiniz o halde haydi milföylü börek yapmaya.Şimdi diyeceksiniz ki bohça gibi yaptıktan sonra neden ters çevirmedin?Hep ters  şekilde deniyordum bu seferde böyle olsun istedim ,güzel oldu ama daha kıtır kıtır oldu.hafiften ağzı açıldı görüntüde hoştu yani:)Çok pratik ve lezzetli bir börek.
Malzemeler:
İç malzemeler:
1 Küçük kavanoz bezelye,
200 g kadar kıyma,
1 tane orta boy soğan,
az biraz biber salçası,
kırmızı biber ,karabiber,tuz
1 paket milföy,
üzerine:1 yumurtanın sarısı,susam,çörek otu
Yapılışı:
Önce kıymayı kavuruyoruz.Üzerine ince kıyılmış soğanları ekliyip kavurmaya devam ediyoruz.Salças,tuz,karabiber kırmızı biber eklenir karıştırılır.En sonunda yıkayıp süzdüğümüz konserve bezelyeler ekenir kartıştırılır.İç malzemeler bundan ibarettir.:)))
Hzırldığımız içten bir tatlı kaşığı alarak milför hamırlarının içine koyup bohça yapıyoruz.Hepsine aynı işlemi uyguluyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otunu serpiyoruz.200 derecede üzeri kızarıncaya kadra pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Not: Yağ kullanmayı unutmadım sadece kıyma yağlı diye eklemedim.Eğer sizin kıyma az yağlı ise bıraz yağ ekleyebilirsiniz.:)))

3 Şubat 2010 Çarşamba

ISPANAK SAPI YEMEĞİ

Ispanağın herhalini severim ve hiç bir kısmını atamam.Bu yemeği kendi tecrübelerimi kullanarak yaptım.Tadı çok güzel oldu üstelik sebzelerin en yoğun vitamini saptalarındadır diye biliyorum.İşte bunu iyi değerlendirmek lazım diye düşündüm.
Malzemeler:
iyice yıkanmış ıspanak sapları bol su sirkede beklettim,(1 kilogramlık ıspanağın sapı)
1çay bardağı haşlanmış  nohut,
1 avuç kadar kurutulmuş domates,
1 orta boy soğan,
nane,yaprak biber,
2-3 baş ezilmiş sarımsak,
tuz,sıvı sumak ekşi,
1 yemek kaşığı zeytin yağı,sıcak su
Yapılışı:
1 kg ıspanağın yapraklarını ayıkladım sapları orta boyutta kestim.Bolca sirkeli suda bekletim.Soğanı küçük küçük doğradım.1 yemek kaşığı zeytin yağında kavurdum .İçine ince ince kıyılmış kurutulmuş domatesleri ekledim kavurdum.Sonra ıspanak saplarını suyunu süzdüm ve tencereye ilave ettim onunlada biraz kavurdum.Üzerini geçecek kadar sıcak su ekledim.Tuzuna atarken kurutulmuş domatesin tuzlu olduğunu unutmayalım.Kırmızı biber 1 çay kaşığı kadar ekledim.Yemek pişmeye yakın haşlanmış nohutları ekledim.Ezilmiş sarımsağı ,sumak ekşisini,naneyi ilave ettim..1-2 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan aldım..
Ekşili yemekleri sevenlere ısrarla öneririm..Tabi bu sıralar benim mide kötü ya nerde ekşili yemek var deniyorum..Tüm hamilelere de öneririm.