29 Ekim 2009 Perşembe

KAYA KURABİYE-DAĞINIK KURABİYE

Bu kurabiyelere herkes bir isim takmış anlaşılan.Görüntüsünden dolayı dağınık kurabiye yada kaya kurabiye deniliyor.Tadı çay keyfine benziyor.Çay keyfi bisküvisinden farksız üstelik kolay kolay bayatlamıyor.Ağzı kapalı bir kavanoza koyun gelip gidip yersiniz.Çayın yanında harika oluyor ama bence ikram önerisi süt .Sütle harika oluyor.. Tavsiye ederim.:)

                                                 

Malzemeler:
  • 100 gr yumuşak tereyağ
  • 100 gr şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 tane yumurta,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 tutam tuz,
  • 1 çay bardağı parça fındık,
  • 1 çay bardağı damla çikolata,
  • alabildiği kadar un(yumuşak bir hamur olacak fotodaki gibi)
Yapılışı:
  • Yağı ,yumurtayı,şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  • Unu ,tuzu,vanilyayı,kabartma tozunu karıştırdıktan sonra eleyerek karışımın içine ekliyoruz.
  • Fındık parçalarınıda ekliyoruz.Yumuşak bir hamur kıvamı oluyor içine damla çikolataları ilave edip karıştırıyoruz.
  • Hamurdan parçalar koparıp şekil vermeden yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun..

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI


29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN



BU GÜZEL CUMHURİYETİ BİZE ARMAĞAN EDEN ATALARIMIZA,

BİNLERCE RAHMET OLSUN, RUHLARI ŞAD OLSUN.



27 Ekim 2009 Salı

ISPANAKLI KEK







Ispanak ve narın mevsimi geldi.Artık bol ıspanaklı tarifler yer alır bloglarda:)Bol bol nar yenir evlerde tabi  bizim evde de .Ben genelde ıspanaklı keki yaptığımda eğer karşımdakiler ilkkez yiyorlarsa mutlaka  şaka yaparım.Fıstıklı kek diye.Ispanakla yaptığımı söylemezsem kimse anlamıyor  bu kekin ıspanakla yapıldığını.Yani sözün özü ıspanak tadını hissetmiyorsunuz bu keki yerken.Bu tarifi sevgili Burcu ya gönderiyorum etkinliğinde (önce göze sonra damağa)kolaylıklar diliyorum.Gelelim tarife:
Malzemeler:
  • 3 yumurta,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı haşlanmış ıspanak,(yarım kğ ıspanak yeterli olur)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Yeterince un aşağı yukarı 2 su bardağı gibi
Ara kat için:
  • 1 paket krem şanti,
  • Damla çikolata,
  • Üzerini süslamek için nar
Yapılışı:
  • Ispanakların yaprak kısımlarını yıkayın ve kaynar suya atarak 3-4 dakika bekletin.Suyunu süzün ve robottan püre haline gelinceye kadar çekin.Çekildikten sonra ıspanak 1 su bardağı olmalıdır.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Yağı ve ıspanak püresini ekleyin ve az çırpın.
  • Toz malzemeleri sıvı malzemelerle karıştır.
  • 180 derecede 35-40 dakika pişirin.Ve kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra ikiye kesiyoruz.İçinden biraz kek parçalarını tırtıklıyoruz ve bir robottan geçiriyoruz.Sonradan üzerini süslemek için kullanacağız.
  • Krem şantiyi hazırlayın ve kekin ara katına sürün.Ve biraz damla çikolata serpin.İkinci katında kekini  kapatın üzerine krem şantiyle kaplayın.Robotta çektiğiniz kekin parçaları ve nar ile pastayı süslüyoruz.
                                                                                 Afiyet olsun...

25 Ekim 2009 Pazar

PIRASA YEMEĞİ

            
Pırasayı çok insan sevmez nedendir bilmiyorum.Tabi pişirmesini bilmek lazım bazı sebzeleri.Örneğin bamya,pırasa...yani püf noktalarını bilmezseniz bu yemekler çok güzel olmaz.Bence pırasa yemeğinin en önemli püf noktası yemeği karıştırmamak. Hafif ve bol vitaminli bir sebze yemeği olan pırasa yemeğini denemenizi tavsiye ederim.Pırasaya karşı duygularınız değişecektir :):):):) Domuz gribinin yaygın olduğu şu günlerde bol vitaminli yiyecekleri ,sebze meyveyi tercih etmek ve temizliğe dikkat etmek lazım...
         Hepinize sağlıklı güzel günler dilerim..
Malzemeler:(3-4 kişilik)
3-4 sap pırasa,
   1-2 tane havuç,
2 tane orta boy patates,
1 küçük fincan pirinç
yarım kaşık salça,
               2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ,
tuz,
1 limon
Yapılışı:
 -Pırasaları  uç kısımlarını kesip  iki parmak kalınlığında doğruyoruz.(Uç yapraklarını atmayalım lütfen Çünkü onları inceceik doğrayıp yağda kavurarak üzerine  yumurta kırarsanız güzel bir tat elde eder ve değerlendirmiş olursunuz.
-Havuçları daire şeklinde doğruyoruz.Patatesleri küp küp doğruyoruz.
-Önce malzemelerin hepsini doğrayıp hazır ediyoruz.Havuçları yağda biraz kavuruyoruz ki kıtır kalmasınlar diye.Daha sonra küp küp doğranan patatesleri ekleyip kavuruyoruz.En sonra pırasaları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
-Üzerine yıkadığımız pirinçi ilave ediyoruz.Bir kasede salçamızı suyla ezip karışımın içine ekliyoruz.Üzeri kapanacak şekilde su ilave ediyoruz.Tuzunu ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.Piştiğini kontrol etmek için bir pırasa alıp yemek kaşığımızla kolay parçalanıp parçalanmadığına bakıyoruz.Veya tadına bakıyoruz.
-Yemeğimizin suyunu çekmesi ve pişmemesi durumunda üzerine biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
-Pişrikten sonra biraz ılmasını bekleyerek servis yapıyoruz.Üzerine limon sıkıp kırmızı biber serpiyoruz.
Yemekle ilgili püf noktaları:
-Yemeğimizi pişerken karıştırırsanız pırasaların içi dışına çıkar ve bu hiçte hoş bir görüntü olmaz.
-Yemeğimizi pişirdikten sonra biraz ılıyınca servis yaparsanız daha iyi olur.
-Bu yemeğin yaptıktan sonra hemen  bitirilmesi gerekiyor tekrar ısıtılınca pek güzel olmuyor.
-Servis önerisi; üzerine  limon çok güzel yakışıyor.
Pırasa yemeğinin  fotoğraflı yapım aşamaları:

                                                
                                                


Afiyet olsun...
İyi hafta sonları..


21 Ekim 2009 Çarşamba

UNLU KIYIR KIYIR BÖREK

Sevgili papatya prensesin tarifi olan unlu kıyır kıyır böreğini kaç zamandır denemek istiyordum.Nihayet yaptım  ve okula götürdüm.İkinci tenefüs bizim öğrencilerin beslenme saati tabi biz öğretmenlerinde:) Sabahcı olunca insan açıkıyor.Öğrencilere "mutlaka kahvaltı yapın gelin "diyorum ama kendim pek kahvaltı yapamıyorum sabahları.İşte bize böyle aralarda bişeyler atıştırarak idare ediyoruz.Gelelim börek üzerinde oynanan iddialara,
Tadına bakan herkes beğendi tarifi istediler.Bende blogdan alırsınız dedim.Burada yayınlamamı bekleyemeyen arkadaşlar sabırsızlandı.Bende daha da sabırsızlandırmak için tahmin edin dedim.Tabi elle açmışsın,un kavurup eklemişsin diyenler oldu.Hatta kete tadında diye karar kıldık .İşte bugün yayınlarım tarifini dediğim için hemen ekledim tarifi ama ayrıntılı fotolarınıda en kısa zamanda eklemek istiyorum.Daha açıklayıcı oluyor.Tarif için Papatya Prenses'e çok teşekkür ediyorum .Canım seni tekrar aramıza bekliyoruz:)
Malzemeler:
-3 adet yufka
-3 adet haşlanmış patates
-1 kase rendelenmiş kaşar ve lor karışımı
-100gr eritilmiş tereyağı
-2 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı karabiber
-1,5 çay kaşığı tuz
-un
Hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir,tuz, ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
Erimiş tereyağı ile sıvıyağı karıştırıyoruz.
Düz zemin üzerine yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz. Üzerine elekle un eleyip yufkayı ikiye katlıyoruz. Yarım daire şeklindeki yufkayı tekrar yağlı karışımdan sürüp biraz daha un eliyoruz.
Yufkaların kenar kısımlarını iki parmak içe katlıyoruz. Kenar kısmına hazırlanan patatesli harctan bolca koyup rulo yapıp  sarıyoruz. Dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz.
Yağlı karışımı olan kabınımızın içinde az miktar yağ kalaca, içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüyoruz.(İsterseniz yağlı karışımdan böreğe başlamadan önce biraz ayırabilirsiniz üzerine sürmek için.)Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar  pişiyoruz.

Not: Yağı fazla gibi gelebilir ama değil içine elenen un fazla yağı çekiyor.Eğer yağını az koyarsanız böreğiniz kuru kuru olur.
          Afiyet olsun:)
İşte bu güzel böreğimizin yapım aşamaları:

Yağlayıp üzerine un eliyoruz.
İkiye katlayıp yağlıyoruz ve tekrar un eliyoruz.
Uç kısımlarını iki parmak katlayıp iç harçını koyuyoruz.
Rulo yapıp sarıyoruz ve 4 parmak kalınlığında kesiyoruz
Yağlı kağıt serili tapsiye böreklerimizi koyup üzerini kalan yağ ile yağlıyoruz.

Görüldüğü üzere ben iç malzemelerini biraz fazla koymuşum:)
Bu fotoyu özellikle ekledim ki böreğin kıtır kıtır olduğunu anlayın diye.Değişik ve güzel bir börek yapmak isterseniz bu börek harika bir tercih olur.:)

19 Ekim 2009 Pazartesi

"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 46.HAFTA ETKİNLİĞİ " HAVUÇLU TOPLAR


Çay saatlerinde vazgeçilmeyen bir tat.havuçlu toplar.En dar zamanınızda bir misafiriniz mi geldi?Eyvah ne yapayım ?Diye düşünmeyin.İşte size kısa sürede kolay lezzetli bir tarif.
MALZEMELER:
2-3 tane havuç
 yarım paket  kakaolu petibör bisküvi,
 iki yemek kaşığı şeker,
isteğe göre içine kıyılmış cevizde yada iri kıyılmış fındık eklenebilir,
bulamak için yeterince hindistan cevizi,
yarım çay kaşığı tarçın,
YAPILIŞI:
Havuçları soyup rendeliyoruz,şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Daha sonra tarçını ekleyip karıştırıyoruz.İri kıyılmış fındıklarımızı ekliyoruz.Bisküvilerimizi robottan geçirip ufalıyoruz.Ve ılıyan  havuçlu karışımın içine ekliyoruz.İyice yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.Hindistan cevizine buluyoruz. Üzerine kürdan batırıyoruz.2-3 saat dinlendirip öyle servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Ben bu tarifimi "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 46.HAFTA etkinliği ev sahibesi Nur (http://nurmutfakta.blogcu.com/) arkadaşıma gönderiyorum.Kendisine bu etkinlikte kolaylıklar diliyorum.



17 Ekim 2009 Cumartesi

FIRINDA ETSİZ TAVA -KIZARTMA



Bugünlerde bir tembelim ki sormayın canım birşey yapmak istemiyor.Ne yemek yapmayı ne de yemek yemeyi..Sabahleyin kalktım ne yapayım derken evdeki domates ve biberler dikkatimi çekti.Hemen oracıkta çıktı fikir ortaya patatesleri dilimleyip fırına az yağ ile koyardım çok güzel olurdu .Dur birde böyle deneyeyim dedim.
Malzemeler:
  •  2 tane domates,
  • 2 tane patates,
  • 7-8 tane yeşil  biber,
  • 3-4 tane arpacık soğan
  • 2-3 tane sarımsak
  • biraz zeytinyağ,tuz,kırmızı biber
Yapılışı:
Patetesleri tabana dilimleyerek yerleştirdim.Üzerine domatesleri dilimledim.Küçük küçük soğanları ve sarımsakları ekledim.En üste bıçakla deldiğim biberleri dizdim ,biraz tuz,biber ve az da  zeytinyağ ekledim doğru fırına attım.Tabi biberler erken pişti onları aldım diğerleride piştikten sonra çıkardım pratik bir alternatif oldu tadı kızartmaya benziyordu ama bana göre etsiz tava da denilebilir.Orası size kalmış benden size kolay bir kahvaltılık fikri.Ben yaptım beğendim eşimde beğendi sizde bir deneyin zahmetsiz bir yemek.
Herkese iyi hafta sonları

5 soruda bennn



 Sevgili cansudere beni mimlemiş kendisine çok teşekkür ediyorum.İşte 5 soruda ben:)))

1-En sevdiğiniz 3 çiçek ismi???
1-Zambak.Orkide,leylek ,iğde açiçeğiğacının
2-Gerçekleşmesini istediğiniz 3 hayaliniz??

2-Yeşillikler içinde müstakil havuzlu bir ev,Huzurlu ve mutlu yuvamın devamını sağlayacak bir evlat,Emek verdiğim öğrencilerim emeklerimin karşılığını verdiklerini görmek inşallah
3-En sevdiğiniz ve en sevmediğiniz 3 huyunuz??
3-En sevmediğim 3 huyum;insanlara fazlasıyla değer vermem,herkesi kendim gibi görmek,sevdiklerimi  çok fazla sahiplenmek.:)
En sevdiğim 3 huyum: Yerine göre sabrımı kullanmak,kim olursa olsun insanlara faydalı olmak,yardım etmek,
4-Gıcık olduğunuz 3 hareket;
4-Gereksiz konuşmalar(demogoji),konuşmamın dinlenmemesi,DEDİKODU
5-Bu benim bu güne kadar olan en kara günümdü,dünya başıma yıkıldı ve bir daha ayağa kalkamam diye düşündügünüz olay??
5-Ben böyle bir olay yaşamadım Allah kimsenin başınada vermesin inşallah(Amin).En zor anımızda bile şükretmesini ,sabretmesi bilmek ve Yüce mevlaya sığınmak gerekir
Mimlemeye gelince ben kimseyi mimlenek istemiyorum.Cevaplamayan herkes mimlenmiş olsun:)
Herkese iyi hafta sonları


15 Ekim 2009 Perşembe

PİDE EKMEKTEN KOLAY PİZZA





Genelde Ramazan ayında çıkar bu tarz pideler ama burada fırıncılık çok geliştiği için her daim bulmak mümkün.Benim sıkça yaptım bir yiyecek ekmekler fazla ise ve bayatlamışsa işte en güzel değerlendirme yöntemi.Ha diyeceksiniz ki tadı ?Tadı hazır pizzadan farksız hatta daha güzel oluyor diyebilirim.
Malzemeler:
  • Ramazan pidesi gibi kalın ,bayat pide ,taze de olabilir bu arada benim pidem kepekli pideydi.
  • sucuk,
  • domates,
  • biber,
  • kaşar,
  • maydanoz
  • kekik,pul biber
Yapımına gelince:
Pideyi ikiye kestim ve içine koyacağım malzemeleri küçük küçük doğradım.Malzemeler tamamen isteğe kalmış .Malzemesi bol olursa daha güzel oluyor:)
Pidenin üzerine önce minik minik doğradığım sucukları koydum ve fırında 3-4 dakika  fırında pişmesini sağladım.Daha sonra domates,biber,kekik,pul biber ekledim .En üstünede kaşarı rendeledim.
Fırından çıktıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozları serptim.İşte bu kadar .Denemek isteyenlere afiyet olsun.

Sevgiyle ve sevdiklerinizle kalın.:)))

14 Ekim 2009 Çarşamba

TAKI-TOKA-TASARIM







Biraz rahatsızım üzerinize afiyet üşütmüşüm pek yazı yazacak halde değilim Fikir olur düşüncesiyle acemice ama ...)
Fotoları pek net çıkmamış.
Herkese sağlıklı günler

12 Ekim 2009 Pazartesi

YARMALI MERCİMEK ÇORBASI

Festival büyük bir ilgi gördü.Çok kalabalıktı ve bizim içinde değişiklik oldu.Güney Doğuyu biliyor musunuz bilmem ama Güneyin en sosyal etkinliği bol şehri Şanlıurfa diyebiliriz.Gerek mistik yapısı gerek tarihi ve otantik yapısı zaten Şanlıurfa'yı ilginç kılmakta ama bu tarz sosyal etkinliklerde şehre ayrı bir hayecan katmakta.Üstelik burada sosyal etkinlikler ve yaşam çok uygun .Nasıl diyecekseniz örneğin;
Sinema=4 tl,
Dolmuş=1tl,
şehir tiyatrosu =ücretsiz,
Ekmek=40 krş,
Fırında yemek pişirttirme =ücretsiz ,
Geçen hafta Haluk levent konseri vardı =20TL,

Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı.Özellikle sabahleyin okula giderken üşümeye başladım.Eeee soğuk havalar yaklaşınca aklıma ilk gelen sıcacık bir çorbadır.İşte bol vitaminli doyurucu bir çorba.
Çorbamı 1.Sıcak Bir Çorba Pişir etkinliği için kutsalsofra arkadaşıma gönderiyorum...

TANELİ MERCİMEK ÇORBASI –YARMALI

Malzemeler:

  • 1 fincan yarma,
  • 2 fincan kırmızı mercimek,
  • 1 fincan haşlanmış nohut,
  • Sıvı yağ ,kırmızı biber,tuz
  • istenilirse biraz et suyuda ilave edilebilir ki o zaman lezzeti daha farklı olur.( aynı zamanda et suyu kırığa ve çıkığa iyi gelir.)

Yapılışı:Yarmayı 1-2 saat sıcak suda ıslatıyoruz.Mercimeği yıkayıp yarma ile beraber pişiriyoruz.Tuzunu ilave etmeyi unutmuyoruz.İyice piştikten sonra içine haşlanmış nohutları ilave ediyoruz.Üzeri için sıvı yağı yakıp biraz soğuduktan sonra içine kırmızı biberi ekliyoruz ve çorbaya karıştırıyoruz.

Önceleri bu şekilde yaptıktan sonra nohuttu koymadan önce malzemeleri blenderdan geçiriyordum.O zaman hiç tane olmuyordu.Ama eşimin isteği üzerine bu defa taneleri ezmedim daha çok hoşumuza gitti.Çok doyurucu bir çorba.Afiyet olsun

Herkese iyi haftalar sağlıklı , hayırlı bol kazançlı günler:))))))))))))))

10 Ekim 2009 Cumartesi

ŞANLIURFA'DA FESTİVAL VAR...

Efendim kaç gündür yazacağım fırsatım olmadı.Şanlıurfa'da şenlik var. Daha neler neler var...Eğer Şanlıurfa'ya yakın bir yerde yaşıyorsanız buyrun gelin en azından yarın ki etkinliklere yetişirsiniz.Öncekiler için üzgünüm ama çok birşey kaybetmediniz ben size anlatayım .
1.gün
Kubat ve Gökhan Özen vardı.Kubat'ı efendi ,saygılı biri ve sesi gerçekten dinlemeye değer.Zevkle dinledik.Gökhan Özen genç kızların sevgilisi:)
Şehir stadyumu tıklım tıklım doluydu ilgi çok yogundu.
2,gün
Sıla gecesi ekibi ve Alişan vardı konser yeni bitti .Halk memmun, Belediye başkanı (Ahmet Eşref Fakıkaba)memmun ....Eeeeee daha ne olsun .Güzel bir konserdi .
3.gün
Yani yarınIşın Karaca(severek dinlediğim bir ses),Münevver Özdemir(kendisini tanımıyorum kısmet olursa yarın dinleyeceğim),Ufuk Yıldırım
Geç kalmış sayılmazsınız yarın bekliyoruz konserlere
yer şehir stadyumu
saat 20:00
şehir Şanlıurfa

9 Ekim 2009 Cuma

HAVUÇ SALATASI

Sanırım bu tarifi bilmeyen duymayan kalmamıştır bende blog arşivimde olsun diye yayınlamak istedim.:))))))) Hafif şekerimsi bir salata ama bence tadı çok güzel.Değişik salata ve mezeleri çok severim.

HAVUÇ SALATASI

Malzemeler:

· 2-3 tane havuç

· Bir kase yoğurt,

· 1 kaşık mayonez,

· Ezilmiş sarımsak,tuz.

· Dövülmüş ceviz bir avuç,biraz zeytin yağı

Yapılışı:Havuçları rendele ve az zeytin yağı ile sotele.Yoğurdu ,mayonezi.,sarımsağı bir kesede çıp.Bu karışımın içine sotelediğin havuçu ve cevizi ilave edip karıştır.Tam yemeğe yakın yapılırsa tadı daha güzel olur.Yoksa biraz katılaşır sarımsak kokusu fazla yayılır.

Denemek isteyenlere tavsiye ederim .Afiyet olsun.


7 Ekim 2009 Çarşamba

KULPDA GÜLLAÇ

Haftanın ortasında biraz ağzımız tatlansın dimi .Şimdi kalori rejim demeyin çok hafif bir tatlı bu .Aşırıya kaçmadıkça tercih edilebilirir.Ben yaparken biraz dolu dolu oldu aslında kulpların yarısından biraz fazlaydı ama sütü koyunca şişti.Bir dahaki sefere malzemeyi az tutmayı düşünüyorum .Kulpun tam yarısında olursa daha iyi olur.:)

Bu da bu tariften çıkardığım ders.:)))

KULP DA GÜLLAÇ

Malzemeler:

  • 1 yaprak güllaç
  • 300 gr kadar süt,
  • Doğranmış ceviz,
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Süslemek için nar, fıstık tozu

Yapılışı:Önce sütü şekeri karıştırıp pişir.Daha sonra güllaç yaprağını ufala.Ufak parçalara ayrılan güllaç Kulpun tabanına yerleştirilir.üzerine sütlü şekerli karışım dökülür.Onun üzerine doğranmış ceviz serpilir.Tekrar üzerine güllaç parçaları serpilir.üzerinde sütlü şekerli karışım dökülür.Nar ve fıstık tozu ile süslenir.Soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun..

5 Ekim 2009 Pazartesi

TURP EKŞİLEMESİ

TURP EKŞİLEMESİ

Malzemeler:

  • 1 tane turp,
  • Ekşi (nar ,sıvı sumak,limon vs..)Eşilik oranı size kalmış.
  • Nane,kırmızı biber,su,tuz
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak

Yapılışı:Turpu rendeleyip suda yıkıyoruz ki kokusu gitsin diye.Sonra sıkıp suyun içinden alıyoruz.Ayrı bir kapta ekşi,tuz,nane,biber,ezilmiş sarımsak, su karıştırılarak sulu bir karışım oluşturuyoruz.İçine de rendeleyip suda yıkadığımız turpumuzu ekliyoruz.Ekşimsi tatları sevenler için ideal bir meze ,mercimek pilavı ve köftesinin yanında güzel gider.

4 Ekim 2009 Pazar

BLOGCU ARKADAŞIMDAN İLK HEDİYEM


Bazı bloglarda okuyor ve çok hoşuma gidiyordu.İşte falan blogcu arkadaşımdan hediye aldım filan blogcu arkadaşımdan hediye aldım diye.İçimdende geçiriyordum ben de birgün bir hediyeleşme etkinliğinde yer alırmıyım diye.İnsan yüzünü bile göremediği daha önce tanımadığı sadece yorumlarda sohbet ettiği birinden hediye alıyor,çok heyecan verici..
İşte günlerden birgün yorumların arasında benim adresimi isteyen anka-yansımalar vardı bana hediye göndermek istiyormuş.Önce şaşırdım ama hoşumada gitti.Blog camiasından birinden aldığım ilk hediyem.
Kendisine nasıl teşekkür etsem bilmiyorum.Hayatımda bir ilke imza attığı için.Güzel hediyelerini zevkle kullanacağım.İşten samimi kartın için çok teşekkürler.Çanta uzun zamandır almak istediğim bir renkti,cüzdana bayıldım çok şirin:),makyaj ürünleri , testırlar ve takı tasarım malzemeleri ...ay çok mutluyum işte anlayın.Hepsini güle güle kullanacağım:) bak şimdiden gülmeye başladım bile...
Sevgili Ebruli ,Şanlıurfa'dan kocaman selamlar sevgiler umarım arkadaşlığımız baki olur.
Hediye bahane önemli olan anılmak ,hatırlanmak ,iki güzel söz ve güzel yürekli biriyle tanışmak ...
Herkese kocamannn sevgiler iyi haftalar.:)))))))))))))

1 Ekim 2009 Perşembe

TAVUKLU PİLAV

Tavuklu pilav anneciğimin spesiyalidir.Bir yiyen bir daha yemek ister.Çok yerde yedim ama bu tadı hiçbir yerde bulamadım desem abartmış olmam.
Memlekete her gittiğimizde annem:"Canınız ne istiyorsa onu yapayım der."
sağolsun.
Bizde biraz naz eder "Ne olsa onu yeriz.Bizim için zahmete girme" deriz.....
Tabi canımızda tavuklu pilav çeker.Anneciğimizde hiç erinmez her gittiğimizde tavuklu pilavı mutlaka yapar.:))))
İşte bu güzel pilavı öğrenmek lazım dedim.Ve bu gidişimde annemi iyice izledim notlar aldım.İşte aldığım notları sizinle paylaşıyorum.Hadi yine iyisiniz.:)))))))

TAVUKLU PİLAV
Malzemeler:
-Bir bütün tavuk,
-Kavrulmuş pilavlık hazırlanmış Antep fıstığı,
-3-4 tane karabiber,
-1 soğan
-1 havuç
-tuz,
Pilav için:
-1 su bardağı pirinç,
-2 su bardağı sıcak su,
-yeterince tereyağ
Yapılışı:Tavukları önce düdüklüde haşlıyoruz .Tavukları haşlarken dikkat edilecek husus;içine 4-5 tane karabiber ,1 soğan,1 havuç eklenir.Tavuğun kokusunu alması lezzet vermesi için.Daha sonra haşlanan tavukları ayıklıyoruz.Ayıkladığımız tavuk etlerini Az bir yağda teflon tavada 3-4 dakika çeviriyoruz.İçine pilavlık fıstıkları ekliyor ve kavuruyoruz..Daha sonra pişirdiğimiz pirinç pilavımızın üzerine servis yapıyoruz. (Pilavı ben 1 'e 2 ölçüsüyle yapıyorum ama bazı pirinçler suyu az yada çok çeker.Onu ancak deneyerek anlayabiliriz.)Burada önemli olan tavuğun küçük parçalara ayrılmış olması ve teflonda hafif kavrulmasıdır.